En Sıcak Konular

O uçağı kim vurdu?

0 0 0000 00:00 tsi
O uçağı kim vurdu? Eşref Bitlis'i taşıyan helikopterin düşmesinden bu yana her uçak kazasında akıllara o soru gelir: Saldırı mı kaza mı? Bağdat'ta düşen ve Türk işçilerin yaşamını yitirdiği uçak kazası ile ilgili de benzer bir tartışma yapılıyor. Ancak Türkiye'nin dışında..

El Arabiya: Füze vurdu, İtar-Tass: Büyük mermi 

UÇAĞIN nasıl düştüğü hálá esrarını koruyor. El Arabiya televizyonu haberi "Alçaktan uçan uçak Beled yakınlarındaki bir Irak ordu üssünden atılan füzeyle vuruldu" diyerek duyurdu. Iraklı yetkililer ise bunu doğrulamadı. Irak Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Ahmed el-Musavi, saldırı ihtimalinin bulunmadığını, kazanın teknik arızadan kaynaklandığını bildirdi. Uçağın sis yüzünden düştüğü haberlerini de yalanlayan Musavi, havanın güzel olduğunu ve aynı gün diğer uçakların alana sorunsuzca indiğini söyledi. Musavi, "Teknik bir arıza ya da pilotaj hatasından kaynaklanmış olabilir" dedi. ABD Bağdat Büyükelçiliği sözcüsü Louis Fintor, "Olayı araştırmaya devam ediyoruz" demekle yetindi.

SALDIRI SENARYOLARI Bölgede çalışan Rus İtar-Tass ajansının muhabiri de, kaza olmama ihtimalinin bulunduğunu bildirdi. Ajans, Iraklı militan çetelerin rahatlıkla ABD üssü çevresinde pusuya yatarak uçakları hedef almış olabileceğini, uçağın füzeyle değil büyük çap mermi kullanan otomatik silahla taranarak da düşürülmüş olabileceğini belirtti.

İNGİLİZLER VURULMUŞTU Beled Üssü yanında, 2005’in başında da İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 kargo tipi bir uçak düşmüş ve 10 kişi ölmüştü. Kazanın ardından, El Kaide’nin Irak uzantısı Ensar El-İslam bir açıklama yaparak uçağı kendilerinin düşürdüğünü söylemişti.
 
Hurriyet



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs