En Sıcak Konular

Bankaya süt yatırdın mı?

0 0 0000 00:00 tsi
Bankaya süt yatırdın mı? ABD’de, başta prematüre doğumlar olmak üzere, çeşitli nedenlerle annelerinin süt veremediği yeni doğmuş bebekler için “anne sütü bankaları” yeni umut oldu.


   Bebeklerinin ihtiyaç duyduğundan fazla sütü olan ya da herhangi bir sebeple bebeklerini yitiren annelerin bağışladıkları sütleri toplayan, pastörize eden, depolayan ve ihtiyaç sahiplerine dağıtan bu bankalardan ABD genelinde şimdilik 6 adet bulunduğu, ancak önümüzdeki 12 ay içerisinde bunlara 4 yeni bankanın daha dahil edileceği belirtiliyor.

Sindirimi kolay olan, enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren, bebeklerin gelişmekte olan kemik ve dokularının büyümesini hızlandıran anne sütünün bebek beslenmesindeki önemine dikkat çekiliyor.

Başta prematüre doğum yapan anneler olmak üzere kemoterapi tedavisi gören ya da ölümcül bir hastalığı olan annelerin bebeklerine bu sütü sağlamak için başka annelerin bağışlayacakları süte ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.

Bağışçı kadınların ise bazıları bebeklerini kaybettiği, bazılarıysa bebeklerinin ihtiyacından daha fazla süt sağlayabildiği için, sütlerini tanımadıkları ihtiyaç sahibi bebeklerin beslenmesinde kullanılmak üzere bu bankalara bağışladıkları kaydediliyor. Bağışçı kadınların ciddi sağlık kontrollerinden geçirildiği, sigara kullanan, alkol alan, ilaç tedavisi gören kadınların sütlerinin anne sütü bankaları tarafından kabul edilmediği belirtiliyor. Bu açıdan anne sütü bankalarının, kan bankaları kadar büyük hassasiyet gösterdikleri ve bağışçı kadınların özellikle HIV ve hepatit testlerinden geçirildikleri belirtiliyor.

Kar amacı gütmeyen örgütler ya da sağlık merkezlerinin bünyesinde faaliyet gösteren anne sütü bankalarının da kar amacı gütmediği, ancak sütün toplanması, pastörize edilmesi, depolanması ve dağıtılmasından kaynaklanan masrafları aldıkları bildiriliyor.


bizanneyiz.com



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,812 µs