En Sıcak Konular

Baykal'dan kritik soru: Başkomutan olabilir mi?

0 0 0000 00:00 tsi
Baykal'dan kritik soru: Başkomutan olabilir mi? Çankaya tartışmaları giderek hassaslaşıyor. "Eşi türbanlı" tartışması yerini, "Eşi açık olsa bile o zihniyetle olmaz" söylemine bırakmıştı. Ve Baykal belki de son ama en "acımasız" kartını açtı: Erdoğan Başkomutan olabilir mi?

Çankaya seçimleri ile ilgili tartışmalar bundan iki yıl önce başlamıştı. CHP lideri Baykal'ın tansiyonu sık sık yükseltmesi henüz hükümet kanadında bir etki yaratmışa benzemiyor. En azından Erdoğan'ın stratejisi tartışmalara "taraf olmama" üzerine kuruluyor. Erdoğan, Nisan ayına kadar bu konuda konuşmayacağını söylemişti ve sözünde duruyor! Ancak bu durum Baykal'ı yıldıracak gibi gözükmüyor. CHP lideri sadece konuyu sürekli gündemde tutmakla kalmıyor, tartışmayı "hassas" konular üzerine yayarak yürütüyor.

İlk hassas konu Başbakan'ın eşinin türbanlı oluşuydu. Bu yoğun tartışıldı. Ancak bir süre sonra-kamuoyu ve medya ilgisinin azalmasıyla paralel olarak-tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı:" İşimiz Başbakan'ın eşiyle değil. Eşinin başı açık olsa da bu zihniyetle Çankaya'ya çıkamaz." Baykal şimdi Çankaya tartışmasını yeni bir boyuta taşıyor. Şimdi; "Pekçok konuda TSK ile ayrı düşen Erdoğan, Başkomutan olamaz" görüşünü dile getirdi. Baykal, dünkü MYK görüşmelerinde, "Başbakan Erdoğan Neden Cumhurbaşkanı Olamaz" başlığıyla yaptığı konuşmayı anımsattı. Baykal MYK üyelerine, "Anayasamıza göre Cumhurbaşkanlık makamında oturan kişi aynı zamanda başkomutanlık görevini de üstlenmez mi?" diye sordu.

Baykal, şunları söyledi: "Başbakan terör konusundaki tavrıyla, alt-üst kimlik tartışmasıyla ve Kıbrıs konusundaki yaklaşımla TSK’dan ayrı bir noktada olduğunu göstermiştir. Üstelik bayraklı afişler de ortaya koymuştur ki Başbakan, ayına yıldızına ülkenin bir coğrafyasında kurban oluyor, bir başkasında değil. Bunlar ortadayken Başbakan Başkomutan olamaz. TSK ile uyumsuz birinin başkomutanlık yetkisini de kuşanan cumhurbaşkanlığına oturması engellenmelidir. Kamuoyuna cumhurbaşkanlığı seçiminin başkomutanlık boyutunu da anlatmalıyız."

iyibilgi.com



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,464 µs