En Sıcak Konular

Sünniler Şiileri asmaya başladı

0 0 0000 00:00 tsi
Saddam Hüseyin'in 30 Aralık'ta idam edilmesinin ardından Sünniler, intikam amacıyla onlarca Şii'yi sokaklardaki elektrik direklerinde astı. İşte korkunç iddia...

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin Irak İçişleri Bakanlığı'ndan kaynaklara ve görgü tanıklarına dayanarak verdiği habere göre, Saddam Hüseyin'in idam edilmesinden bu yana başkent Bağdat'ta 102 Şiinin cesedi bulundu. İçişleri Bakanlığı'ndan Yüzbaşı Muhammed Salim, cesetleri bulunan Şiilerin yüzde 90'ının Saddam Hüseyin'in intikamını almak amacıyla kaçırıldığını ve asılarak öldürüldüğünü söyledi.

ESNAF İZLEDİ

Görgü tanıkları da Bağdat'ın Sünni bölgelerinden Hayfa Caddesi'nde geçen pazar günü Sünni militanların üç minibüsten indirdikleri 23 Şiiyi elektrik direklerine astıklarını anlattı. Tanıkların ifadesine göre, gözleri bağlı rehineleri sokak ortasında minibüslerden indiren militanlar, kendilerine direnenleri vurduktan sonra sağ kalanları direklere asarak öldürdü.

Sünni militanların olaylar üzerine bölgeye gelen polisi geri püskürttüğü, öldürülen Şiilerin uzun süre direklerde asılı kaldıkları belirtildi. Irak polisinin daha sonra ordu desteğiyle bölgeye dönerek cesetleri topladığı kaydedildi.

Hayfa Caddesi'ndeki bir markette çalışan İmad Atvan, "Bu adamlar asılırken, bazıları da başlarından vurulurken biz izledik. Burada hepimiz Sünniyiz, o yüzden militanlara destek verdik" dedi.
Irak İçişleri Bakanlığı, Saddam Hüseyin'in idam cezasına çarptırılmasından bu yana yaklaşık 200 Şiinin kaçırıldığını açıkladı. Iraklı yetkililer, Duceyl katliamı davasında Saddam Hüseyin'le birlikte idam cezasına çarptırılan üvey kardeşi Barzan el Tikriti ve eski Devrim Mahkemesi Başkanı Avad el Bender'in cezalarının infazının gerçekleşmesi durumunda halen rehin tutulan Şiilerin de aynı şekilde öldürülebileceğini tahmin ediyor.

Ayda 50 bin Iraklı evini terk ediyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Irak Savaşı'nın başladığı 2003 yılından bu yana her 8 Iraklıdan birinin evini terk edip mülteci konumuna düştüğünü açıklayarak, Iraklı mülteciler için 60 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu.

UNHCR'nin açıklamasında, Irak'ta her ay ortalama 50 bin kişinin evlerini terk ettiği, yaklaşık 2 milyon Iraklının diğer ülkelere, 1.7 milyon Iraklının da ülke içinde göçe zorlandığı belirtildi. Halen Suriye'de 1 milyon, Ürdün'de 700 bin, Mısır'da 20 bin-80 bin ve Lübnan'da 40 bin Iraklı mülteci bulunuyor. Irak sınırları içinde kalan mültecilerin sayısının da bu yıl sonuna kadar 2.7 milyona ulaşabileceği belirtiliyor.

BM, Irak'taki bu nüfus hareketinin, 1948'de İsrail'in kuruluşuyla Filistinlilerin topraklarını terkine yol açan göç dalgasından bu yana Ortadoğu'da yaşananların en büyüğü olduğuna dikkat çekti.

Milliyet



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs