En Sıcak Konular

“CIA’nın yasal kulağı aramızda!”

0 0 0000 00:00 tsi
“CIA’nın yasal kulağı aramızda!” Geçtiğimiz yıl Yunanistan’da dünyanın en büyük istihbarat faaliyeti ortaya çıkarılmıştı. Yunan Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay yetkilileri dinleniyordu. Sonra o skandal unutuldu ve skandalın baş mimarı Türkiye’ye geldi. iyibilgi s

İstihbarat faaliyetleri artık çok kolay olmalı. Çünkü Yunanistan’da patlayan telekulak skandalı yabancı devletlerin istihbarat faaliyetini oldukça yasal yoldan yürütüyor. Örneğin cep telefonu operatörü olarak Yunanistan’a gidiyor, zamanı gelince de stratejik alanları dinlemeye alıyorsunuz. Özellikle Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı sizin hattınızı kullanıyorsa… İşin bir diğer boyutu da var tabi… Kim bilir, yetkililer sizin hattınızı kullanmıyordur. O zaman- Hasan Ünal’a göre- diğer hatları ve sabit telefonları da dinlediğiniz ortaya çıkıyor.

Tarihin en büyük telekulak faaliyeti

Baştan alalım… Yunanistan’da tarihin en büyük skandallarından biri patladı. Vodafone isimli operatör firma, Yunanistan’da Cumhurbaşkanı, Başbakan, askeri yetkililer de dahil olmak üzere birçok kişinin telefon konuşmalarını dinlemişti. Hatta Radikal gazetesinde yayınlanan bir habere göre cep telefonları dinlenen Başbakan Kostas Karamanlis de dahil 100 kadar siyasetçi, bakan ve işadamının dışında isimleri açıklanmayanlar arasında Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Komutanı Korgeneral Frangulis Frangos'un da bulunduğu ortaya çıktı. Peki, dinlemeler ne için yapılıyor? Sıkı durun… iyibilgi’nin konuştuğu Hasan Ünal, tüm bilgilerin ABD’nin Atina büyükelçiliğine verildiği iddiasının dile getirildiğini söylüyor. 

“Telekulak” Türkiye’de

Şimdi Vodafone Türkiye’de… Telsim’in sahibi. Hasan Ünal ile bu konuyu ele alırken şu soru aklımıza geldi: Türkiye de benzer bir istihbarat saldırısı altında kalabilir mi? Hasan Ünal, Yunanistan’da yapanın aynı şeyi Türkiye’de yapmaması için hiçbir neden olmadığını söylüyor. Bu arada Ünal çok hassas bir noktaya değiniyor: Vodafone Türkiye’ye gelirken beraberinde Yunan ortak getirdi. Yunan istihbaratıyla içli dışlı bir adam büyük bir ihtimalle. Yunanistan’ın böyle bir istihbarat faaliyetinde Vodafone’a 100 milyon dolarlık küçük bir ceza verdiği düşünülürse, Yunanistan’la anlaştıkları söylenebilir. Yunanistan bunlara vereceği az ceza karşılığında Türkiye’deki dinlemeden pay istemiş olabilir…”

Bunlar çok önemli iddialar… Peki, Yunanistan’daki skandaldan sonra Vodafone Türkiye’ye geldiğine göre, Türk güvenlik birimleri ya da Cumhurbaşkanlığı, ya da Başbakanlık, ya da istihbarat… Neden Vodafone’nun Türkiye’ye girmesine izin verdi?

Hasan Ünal “bu sorunun yanıtını milletvekili Emin Şirin ile görüşün” diyor, “Emin Şirin bu konuda pek çok soru önergesi verdi…”


Şirin'in önergesindeki şifre!

Genç Parti İstanbul milletvekili Emin Şirin Vodafone ile ilgili en çok soru önergesi veren vekillerden. 5 Nisan 2006 tarihinde Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi ilginç saptamalarla dolu... İşte o önerge:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Doç.Dr.Abdüllatif ŞENER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

İlgili Bakan olarak mesuliyetini taşıdığınız TMSF`nin satışa çıkardığı Telsim için en yüksek fiyatı 4.550 milyar dolarla Vodafone`nun verdiği bilinmektedir. Bu arada Yunanistanlı telefon firması Intracom`un Yunanistan`da 15.12.2005`te yapılan olağanüstü hissedarlar toplantısı sırasında açıklama yapan Intracom`un sahibi S. Kokkalis, Vodafone`nun Yunan telekom ve bilişim devi Intracom firmasına Telsim`in yüzde 10 hissesini satın alması için opsiyon tanındığını açıkladı. Açıklamayı yapan firmanın Başkanı Sokrates Kokkalis, Doğu Almanya`nın çöküşünden sonra açıklanan Doğu Alman gizli örgütü STASI`nin belgelerine göre, Doğu Alman gizli servisi için çalışmış bir kişidir. Ayrıca, savunma sanayi konusunda çalışmaktadır. Sokrates Kokkalis hakkında KKTC Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ın aleyhinde, suikast teşebbüslerini de kapsayan bazı söylentiler de bulunmaktadır. Sorular: TMSF tarafından organize edilen Telsim`in satış ihalesinde, Telsim`i satın alacak firmalar hakkında güvenlik araştırması yapılmış mıdır?

Telsim`i satın alacak firmanın, satın aldığı varlıkları bilahare üçüncü bir şahsa devretmesi halinde belirli önemler alınmış mıdır? Telsim`i satın alacak firmanın satın aldığı varlıkları bir müddet sonra, Yunanistan`a veya Güney Kıbrıs Rum idaresine veya İran`a veya güvenlik açısından risk teşkil edebilecek başka bir ülke şirketine satmaması için ne gibi tedbirler alınmıştır? Yukarıda verilen haberler doğrultusunda Vodafone`dan bir izahat istenecek midir? Sokrates Kokkalis hakkında MİT`ten istihbari bilgi istenecek midir? Rauf Denktaş`a suikast teşebbüsü dedikoduları hakkında araştırma yaptırılacak mıdır? Vodafone`nun Telsim`i satın alması halinde KKTC`de bulunan Telsim faaliyetlerinin Kokkalis`e ve veya Güney Kıbrıs Rum Kesimine satılma ihtimali var mıdır?

Şirin`in sözünü ettiği Sokrates Kokkalis, Vodafone`un % 10 hisse alması için hak tanıdığı bildirilen Yunan firması Intracom`un sahibi. Adına Harvard Üniversitesinde kurulmuş bir ödül de bulunan Kokkalis daha önce de Türkiye`de bazı ortaklıklara girmişti. Kokkalis`in 2000 yılında Doğu Alman belgelerinin açıklanması ile birlikte gençliğinde, Doğu Alman Casusluk teşkilatı Stasi`nin elemanı olarak çalışmış olması Yunanistan`da rahatsızlık yaratmıştı.

iyibilgi.com



Bu haber 2,202 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,614 µs