En Sıcak Konular

Cenazeler Türkiye’ye getiriliyor

0 0 0000 00:00 tsi
Bağdat yakınlarındaki bir ABD üssüne inişi sırasında düşen uçakta bulunan 29 Türk yolcunun cenazeleri bugün Türkiye’ye getirilecek.

09 Kasım 2002'de Mısır'dan kalkan ve Antalya'ya düşen Antanov AN-26 tipi Rus yolcu uçağı.

Adana’dan Irak’a giden içinde 30 işçi ve 5 mürettebatın bulunduğu Antanov tipi kargo uçağı Bağdat yakınlarındaki Balad Havaalanı’nda olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü. Bağdat Büyükelçiliği üsteki ABD yetkililerine dayanarak ölü sayısını 34, yaralı sayını da bir olarak bildirdi.

Moldovalı şirkete ait Antanov tipi kargo uçağı, içindeki biri yabancı uyruklu 30 işçi ve 5 kişilik mürettebatıyla Irak’a uçtu. Saat 06.00’da kalkan uçak Irak’ın başkenti bağdat yakınlarındaki Balad’ta bulunan askeri üsse inmeye çalıştı. İlk seferinde pisti pas geçen uçak ikinci denemesinde piste 200 metre kala çakıldı.

Irak’taki ABD Büyükelçiliği’nin verdiği bilgiye göre kazada 34 kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Düşen uçaktaki 2 kişinin ise kayıp olduğu açıklandı. Yetkililer ilk bilgilere göre uçağın kötü hava koşullarından düştüğünü açıklıyor. Irak’a giden işçilerin merkezi Adana’da bulunan Kulak İnşaat tarafından gönderildiği bildiriliyor.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçağın iniş sırasında sis nedeniyle ilk denemesini pas geçtiği, ikinci deneme sırasında da düştüğünü belirtti.

ADANA’DAN UÇAK KALKACAK
Kazada hayatını kaybeden Türk işçilerinin cenazelerinin alınması için Adana’dan bir uçağın bugün saat 10.30’da havalanması bekleniyor.

YOLCU VE MÜRETTEBATIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Bağdat’ta düşen, Türk işçilerini taşıyan uçaktaki yolcular ve mürettebatın kimlikleri belirlendi. Alınan bilgiye göre, düşen uçaktaki 30 yolcunun isimleri şöyle:
Serkan Geyik, Aziz Gelinci, Fırat Demir, Bülent Durucan, Abdullah Albayrak, Olcay Geyik, K. Paul Johnson, İsmail Kulak, Rüstem Tarhan, R. Altınkulaç, Ahmet Sığındı, Nail Karaca, Mehmet Kayış, Mehmet Dilki, Ahmet Gezer, A. Akyüz, Halil Kılıç, Nadir T. Apaydın, Tahsin Aykırı, S. Kesten, Hüseyin Şahin, Mehmet Yıldız, A. Nihat Özbingül, Özcan Özkan, Bekir Yıldız, Emrah Özkartal, Ersud Lal, Süleyman Özkartal, Mehmet Gültekin, Hamdi Şahin.”

Antonov-26 tipi uçağın mürettebatı ise şunlar: Kaptan A. Seflediuc, ikinci Pilot S.Hasutalyar, uçuş mühendisleri A. Gansa ve G. Cikpricov ile seyrüsefer memuru P. Sirbu.

ADANA’DA KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU
Irak’ın başkenti Bağdat’ta düşen, içinde Türk işçilerin bulunduğu uçakla ilgili gelişmelerin takip edilmesi amacıyla Valilik ile havalimanında kriz merkezi oluşturulduğu bildirildi. Adana Valisi Cahit Kıraç, Türk işçilerin bağlı bulunduğu Kulak İnşaat AŞ’nin yetkilileriyle görüşmek üzere şirketin Atatürk Caddesi Lokman Apartmanı’ndaki merkezine geldi.
Adana Valisi Cahit Kıraç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İŞÇİ YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Adana’dan kalkan ve Irak’ta 30 kişinin öldüğü belirtilen uçakta bulunan yolcuların yakınları, işçilerin çalıştığı şirketin merkezine bilgi almak için geldiler. Aileler, şirket yetkililerinden yakınlarının durumu hakkında bilgi almaya çalışırken, bazılarının sinir krizi geçirdiği görüldü.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru, düşen Antonov-26 tipi uçağın, “Kombi” olarak nitelendirildiğini ve hem yolcu hem de kargo taşımacılığında kullanıldığını söyledi.
Antanov tipi uçaklar 1960'lı yıllardan bu yana üretiliyor.

Uçağın 48 yolcu kapasitesi bulunuyor. Düşen uçağın, 5 ton yük kapasitesine sahip olduğu, 30 yolcu ile 5 mürettebatın yanı sıra bin 280 kilogram da yük taşıdığı belirtildi.

NTV



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,753 µs