En Sıcak Konular

MHP'den Babacan'a sınır kapısı sorusu

27 Nisan 2009 13:02 tsi
MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a, ''Ermeniler, Dağlık Karabağ'dan çekilmeden, sınır kapısını açmayı düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

Şandır, Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Dışişleri Bakanlığının, ''Türkiye ile Ermenistan, somut ilerleme ve karşılıklı anlayış sağlamış ve ikili ilişkilerinin her iki tarafı da tatmin edecek şekilde normalizasyonu için kapsamlı bir çerçeve üzerinde mutabık kalmışlardır'' açıklamasına yer verdi.

TBMM'ye ve Türk milletine, üzerinde mutabık kalınan konuların açıklanıp açıklanmayacağını soran Şandır, Dağlık Karabağ'ın, belirlenen yol haritasının neresinde olduğunu öğrenmek istedi.

Şandır, ''Türkiye ve Azerbaycan'ı, iki devlet bir millet olarak göz önüne alırsak, Azerbaycan halkı ve devleti, varılan bu mutabakatın neresinde? Dağlık Karabağ'dan Ermeniler çekilmeden sınır kapısını açmayı düşünüyor musunuz?'' dedi.

-''EMEKLİLERİN DURUMU''-

Başbakan Erdoğan'a yönelttiği başka bir önergesinde ise Şandır, kaç kişinin, gazi, dul, yetim ve emekli maaşı aldığını sordu.

Şandır, önergesinde, ILO sözleşmesine bağlı ülkelerde ve AB'de emekli maaşlarının kaç lira olduğu ve emeklilerin durumunu iyileştirmek için bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorularına da yer verdi.

MHP'li Şandır, Erdoğan'a yönelttiği diğer bir soru önergesiyle, Adrese Dayalı Nüfus sayımından önceki nüfusa göre borçlanan belediyelerin, borçlarının yeniden yapılandırılıp yapılandırılmayacağını öğrenmek istedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde ise Şandır,''17 Ağustos 1999 depreminden sonra, dönemin Irak Devlet Başkanınca Irak Kızılayının 10 milyon dolarlık petrol yardımıyla yaptırılan İzmit'teki 230 konuttan, depremzedelerin tahliyeleri için tebligat yapıldığı iddialarını' sordu.

aa



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs