En Sıcak Konular

Erkekler, estetikli kadına güvenmiyor

0 0 0000 00:00 tsi
Erkekler, estetikli kadına güvenmiyor Uzmanlara göre erkekler, estetik ameliyat yaptıran kadını "güvenilmez" buluyor, bu da ilişkiyi olumsuz yönde etkiliyor.

Dünyanın dört bir yanında giderek daha fazla kadın estetik ameliyatlara başvurup güzelleşmeye çalışıyor. Kadınlar, bıçak altına yatma gerekçelerini "kendilerini daha güzel hissetmek" diye açıklasa da, bir İngiliz psikiyatra göre, erkekler estetik ameliyatı geçiren kadınları "güvenilmez" olarak nitelendiriyor. İngiliz Daily Mail gazetesine ilişkiler üzerine değerlendirmelerde bulunan "The Psychology of Seduction" adlı kitabın yazarı Dr. Raj Persaud, estetik ameliyatlarının ilişkilerin en temel ikilemlerinden birini içerdiğini söylüyor. Dr.Persaud'a göre, erkek ile kadın arasındaki ilişkinin temelinde dürüstlük yatıyor. Hatta çiftlere, "ilişkide en çok ne ararsınız" diye sorulduğunda ilk ilk yanıtları "yalan söylememek" oluyor.

DÜRÜSTLÜK ÖLÇÜSÜ...
Ancak estetik ameliyatlarla ilgili psikolojik sorun da vücutta bazı yerlerin değiştirilerek gerçekliğinin bozulması. İngiliz psikiyatra göre eğer vücudun bir yeri yapaylaşırsa, kişinin de dürüstlüğü bozulmuş demektir. İşte tam da burada erkeklerin estetik ameliyatla ilgili rahatsızlıklarının ortaya çıktığını söyleyen Dr. Persaud şunları söyledi: "Erkek şöyle düşünür: Eğer bir kadın vücuduyla ilgili gerçekleri saklıyorsa, geri kalan yaşamı hakkındakileri de saklar. Erkekler için estetik ameliyatları, sürekli 'güzelsin' diyerek karşısındakini mutlu etmenin verdiği gerginlik demektir.

Sabah



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,392 µs