En Sıcak Konular

“Irak’ta kontrol İran’a mı geçiyor?”

0 0 0000 00:00 tsi
“Irak’ta kontrol İran’a mı geçiyor?” İngiliz yayın kurumu BBC’nin prestijli haber programı Newsnight, Irak’ta iplerin İran’ın eline geçmekte olduğunu iddia etti. Newsnight’da yayınlanan özel haber, İran istihbaratı hesabına çalışan bazı kişilerin Irak’ta tutukla

Bu kişilerin Irak’taki görevlerinin, sanıldığı gibi terörizmi körüklemek amacıyla İran’dan Irak’a silah kaçırmak olmadığını haber veren BBC, “Durum daha vahimmiş. Bu kişiler Bağdat yönetimi üzerindeki  etkilerini kullanıp, politikaların belirlenmesinde direkt rol oynuyarlarmış” yorumunu yaptı.
 
Geride bıraktğımız aralık ayının son günlerinde Amerikan askerleri tarafından Bağdat’ta bir Şii liderin evine yapılan baskında beş İranlı ele geçirildi. Daha sonra bu beş kişinin de İran istihbarat teşkilatlarında üst düzey görevlerde olduğu anlaşıldı.
 
Irak hükümetine İran mı karar veriyor?
 
Yapılan sorgulamalarda bu toplantı sırasında Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin daha ne kadar göreve devam etmeyip etmeyeceği ve hangi bakanlıklara kimlerin getirilmesi gerektiği gibi konuların tartışıldığı anlaşıldı.
 
BBC, daha sonra başta Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani olmak üzere Irak yönetiminin baskıları sonucu Amerikalıların bu kişileri serbest bırakmak zorunda kaldığını haber verdi.
 
Bu durumun ortaya çıkmasıyla Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin zaten zayıflamış haldeki inandırıcılığı üzerinde daha da olumsuz bir etki yarattığına dikkat çeken BBC, bu gelişmenin, gelecek hafta Irak’taki ABD askerleriyle ilgili yeni politikasını açıklaması beklenen ABD Başkanı George Bush tarafından da göz önüne alınabileceğini kaydetti.

CNNTurk



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs