En Sıcak Konular

KCK, Ergenekon ile bire bir örtüşüyor!

16 Nisan 2009 08:05 tsi
KCK, Ergenekon ile bire bir örtüşüyor! Kürdistan Topluluklar Birliği'nin (KCK) kaos eylem hedefleri, Ergenekon iddianamesinde anlatılıyor.

Terör örgütünün, Ergenekon'un amaçlarına hizmet ettiğinin belirtildiği iddianamedeki faaliyetler, Diyarbakır Başsavcılığı'nın KCK operasyonunda ulaştığı bilgilerle bire bir örtüşüyor.  
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK'nın 'Türkiye Meclisi' örgütlenmesi Kürdistan Topluluklar Birliği'ne (KCK) yönelik yürüttüğü soruşturma, yapılanmanın Ergenekon bağlantılarını da ortaya çıkardı. Asıl hedefi şehirlerde kaos oluşturmak ve özerk yasama, yürütme ve yargı sistemi kurmak olan KCK'nın amaçları ikinci Ergenekon iddianamesindeki 'Panzehir' isimli belgelerde ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Diyarbakır'da özel yetkili 5 savcının yürüttüğü soruşturma kapsamında ulaşılan bilgilerin de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tespit ettiği Ergenekon-PKK bağlantılarıyla örtüşmesi dikkat çekiyor. Darbe girişimlerinin anlatıldığı 2. iddianamede, Türk-Kürt çatışması hedefleyen örgütün, kaos ortamıyla Ergenekon'un amaçlarına hizmet ettiği vurgulanıyor. KCK'nın şehirlerde planlayıp hayata geçirdiği serhildan (başkaldırı) eylemlerine dikkat çekiliyor.

İki yıldır süren teknik takibin ardından 12 ilde eşzamanlı başlatılan operasyonlarda dün 1 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltındakilerin sayısı 52'ye yükseldi. Soruşturma kapsamında 5 kişi de aranıyor.

PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonlarda çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Öcalan'ın talimatıyla Türkiye, Irak, İran ve Suriye topraklarını esas alan konfederal bir sistem hedefi üzerine yapılandığı belirtilen KCK, şehirlerde kaos çıkarmayı ve bölgelerde özerk yasama, yürütme ve yargı sistemi oluşturmayı amaçlamış. KCK'nın amaçları Ergenekon iddianamesindeki 'Panzehir' isimli belgelerde de detaylı olarak anlatılıyor. Ergenekon dokümanlarındaki PKK-Ergenekon ilişkileri, tanık ifadeleri ve ele geçirilen deliller, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ulaştığı bilgilerle örtüşüyor. Ergenekon iddianamesinde gizli tanık Deniz'in verdiği ifadelere göre terör örgütü, ülkemizde Türk-Kürt çatışmasının başlamasına sebebiyet verecek şekilde DTP Milletvekili Ahmet Türk, Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir gibi önemli isimlere suikast planlamış. Ancak tetikçilik yapacak şahsın yakalanması üzerine bu olayların önüne geçildiği belirtiliyor.

Bülent Dumlu'nun verdiği ifadelerden yola çıkan savcılar ise örgüt ile ilgili iddianamede şu değerlendirmede bulunuyor: "PKK terör örgütünün, gençliği ve kitlesini harekete geçirerek serhildan (başkaldırı-sivil itaatsizlik) tipi eylemler yaptırdığı, Kürt ve Türk halkını karşı karşıya getirmek suretiyle kaos ortamı oluşturmayı amaçladıkları, bu kaos ortamının da, PKK ve ondan medet uman Ergenekon terör örgütünün amaçlarına hizmet ettiği belirlenmiştir."

Ergenekon'un PKK ile bağlantısının geniş yer bulduğu iddianamede, "Terör örgütü özellikle halkın yoğun olduğu yerlere, kamu binalarına ve askeri hedeflere bombalama, suikast ve sabotaj türü eylemler gerçekleştirerek bir Türk-Kürt çatışması oluşturmak suretiyle halkı sokağa dökmeyi hedeflemişlerdir." ifadeleri kullanılıyor.

PKK ile işbirliği yapılmış

Ergenekon davasının sanıkları Veli Küçük ve Ümit Oğuztan'da ele geçirilen 'Panzehir' isimli belgelerde PKK'nın tamamen tasfiye edilmesi yerine örgütün elebaşısı Abdullah Öcalan ile işbirliği yapılması gerektiği belirtilmişti. Ergenekon içerisinde yer alan genç subayların PKK'nın üst düzey yönetici kadrolarına getirilmesi bile planlanmış. İddianamede, "Ergenekon'un amacı, kendi kontrollerindeki terör örgütlerini kullanarak devlet otoritesini zaafa uğratıp, kamu düzenini bozup örgütü yönetmeye çalışmaktır." deniliyor. Ergenekon'un PKK'yı kullanarak kaos planlarını hayata geçirdiği aktarılıyor. Doğu Perinçek'in Abdullah Öcalan ve PKK ilişkilerine dikkat çekiliyor. Perinçek'in örgütteki 'Teori ve Planlama Dairesi Başkanlığı'ndaki görevlerinden birinin de PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle irtibat kurmak olduğu vurgulanıyor. Bu kapsamda Doğu Perinçek'in 1986-1987 yıllarında Bekaa Vadisi'nde bulunan Helve kampına geldiğinde Abdullah Öcalan tarafından bizzat ve askeri törenle karşılandığı anlatılıyor.


KCK'nın eylemleri, Ergenekon'un hedefleriyle örtüşüyor

KCK'nın eylemleri

Uyuşturucu gelirlerini yönetip, zorla vergi bağış toplamışlar:

Güvenlik güçlerinin ilk tespitine göre, KCK, PKK'nın üslendiği ülkelerde (İran, Irak, Türkiye, Suriye), Avrupa ve Asya'daki örgüt mensuplarının aracılığıyla oluşturduğu uyuşturucu ağını kontrol ediyordu. Uyuşturucudan bağış, vergi adı altında elde edilen gelirleri PKK'ya aktarmak da örgütün işiydi.

Serhildan (başkaldırı) ayaklanma, kaos oluşturma:

Özellikle hükümeti zor durumda bırakmak için toplum içerisinde huzursuzluğa sebep olacak eylemler organize etmek örgütün işiydi. Özellikle şehirlerde yapılacak bombalama, molotof atma gibi eylemlerle güvenlik güçlerini ve iktidarı zor durumda bırakmayı amaçlamıştı. Kepenk kapattırma halka yapılan baskılar arasında yer aldı.

DTP'yi yönetmek ve yönlendirmek istemişler:

KCK eliyle DTP'ye el atan PKK; Ergenekon'un istediği yönde hareket etmesi için partiye, belediye başkanlarına, milletvekillerine baskı uyguladı.

Ergenekon'un stratejileri

Naylon terör örgütü kurma, uyuşturucu ve haraç trafiğini yönetme:

Ergenekon'un temel belgeleri Lobi ve Panzehir'de yer alan bilgilere göre; naylon terör örgütleri kurulması ya da mevcutlarının kullanılması yöntem olarak belirlenmişti. Uyuşturucu, kara para trafiği ve mafya kontrol altına alınacaktı.

Kaos oluşturma:

Örgütün en önemli amaçlarından biri ülkede kaos oluşturmaktı. Kaostan oluşacak ortamda daha rahat hareket etmeyi ve amaçlarına ulaşmayı hedefleyen örgüt ses getirecek eylem ve suikastlar planlıyordu. Bu sayede hükümete karşı da elini güçlendirmeyi hedefliyordu.

Siyasî partiler kurmak, yönetmek ve parçalamak:

İkinci iddianamede Ergenekon'un CHP ve MHP'nin yönetimini ele geçirmek, AK Parti'yi bölmek istediği ortaya çıktı. İşçi Partisi'nin bu yönde kullanıldığı tespit edildi. Bunun için siyasi partilere bile sızıldığı belirlendi. Aranan ve tutuklanan siyasiler var.
 
zaman



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs