En Sıcak Konular

Eşini işkenceyle öldüren kocaya şaşırtan indirim 

0 0 0000 00:00 tsi
İki çocuk annesi eşi Ayşegül Onurca’yı ısırarak üzerinde sigara söndürmekten ve çivili sopa ile dövüp işkenceyle öldürmekten yargılanan seyyar satıcı Zülfikár Haymanalı’ya mahkeme,eşini, "işkence sonrasında hastaneye gönderdiği" gerekçesiyle i

EŞİ Ayşegül Onurca’ya ağır işkence yaptığı için önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Zülfikár Haymanalı’nın cezasının "iyi hal" dolayısıyla müebbet hapis cezasına çevrilmesi herkesi şaşırttı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ömür boyu hapis yatması gerekecek olan Haymanalı, bu durumda yirmi yıl cezaevinde yatacak.

24 yaşındaki Zülfikar Haymanalı, geçen temmuz ayında kendisini terkeden karısını konuşmak için evine çağırdı. Arkasından da, iki çocuk annesi, imam nikáhlı eşi 25 yaşındaki Ayşegül Onurca’yı dövmeye başladı. Hızını alamayan öfkeli koca karısının boğazını ve vücudunu ısırarak işkence yaptı, vücudunda sigara söndürdü. Önceden hazırladığı paslı çivili sopa ile çeşitli yerlerine vurmaya başladı. Karısının fenalaştığını gören Haymanalı, mahalleden arkadaşları ile hastaneye gönderdi. Ancak Ayşegül Onurca kurtarılamadı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Haymanalı, karısının kendisini aldattığından şüphelendiği için işkence yaparak dövdüğünü kabul etti.

BU NE SEVGİ AH...

Haymanalı, "Eşimi seviyordum, amacım öldürmek değildi, dövdüğüme pişman oldum, arkadaşlarımı çağırıp eşimi hastaneye yolladım, ama kurtaramadılar" dedi.

Mahkeme, sanık Haymanalı’yı, "canavarca his saikiyle eziyet çektirerek öldürmek" suçundan, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın samimi ikrarı, fiilden sonraki olumlu davranışları ve duruşmadaki iyi halini, lehine takdiri indirim sebebi saydı ve sanığın cezasını sonuç olarak müebbet hapis cezasına çevirdi.

Kararın ardından müdahil avukatı Bige Özer, "Canice işlenmiş böyle bir cinayette indirim mi olur? Sanık arkadaşlarını çağırdı hastaneye gönderdi ve pişmanım dedi diye indirim uygulanması yanlış. Temyiz edeceğiz" dedi. Cumhuriyet Savcısı Namık Kemal Saltık da dosyayı temyiz etti.
 
Hürriyet



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,570 µs