En Sıcak Konular

THY'nin deve kesilen RJ uçakları Avrupa'da kapış kapış kiralandı

0 0 0000 00:00 tsi
Para dergisinin haberine göre Türk Hava Yolları'nın deve kesilerek filodan çıkarılan RJ 70 ve RJ 100 tipi uçaklarının tamamı Avrupa havayolu şirketleri tarafından kiralandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) deve keserek filodan çıkardığı RJ 70 ve RJ 100 tipi uçaklarının tamamı Avrupalı havayolu şirketlerince kiralandı. Para Dergisi'nin haberine göre piyasadaki en iyi RJ uçaklarının THY filosundan çıkanlar olduğunu gören yabancı havayolları, kira bedellerini de uygun bulunca bu uçaklara yoğun talep gösterdi. İngiliz AVRO şirketi tarafından üretilen RJ'ler, THY tarafından neredeyse sıfırlanarak bakım yapıldığı ve ekonomik ömürlerini henüz doldurmadıkları için büyük ilgi gördü. THY yönetimi, üretici firma AVRO ile yaşadığı sorunlar sebebiyle oldukça uygun kira bedeliyle kullanılan uçakları ekonomik bir gerekçe olmadan geri iade edilmesini kararlaştırmıştı. Üretici firma da kiralama sözleşmelerine dayanarak uçakların teknik bakımdan geçirilerek tüm eksikliklerinin giderilmesini talep etti. RJ uçaklarının iadesi sırasında, THY Teknik A.Ş. bu uçakları aylar süren çalışmalar neticesinde, milyonlarca dolar harcayarak adeta sıfırlamak zorunda kaldı. Diğer taraftan THY, birine ayda 110 bin dolar kira bedeli ödediği ve son ana kadar kullandığı RJ uçaklarını filodan çıkardıktan sonra, yerlerine 2 adet Airbus 319 model uçak kiraladı. Daha önce Atlasjet Havayolları tarafından kiralanan ve ulusal havayoluna devredilen A 319'ların her birine ayda 315 bin dolar kira bedeli ödenecek. THY böylece hem ucuz kira bedelli RJ'lerin bakımları için milyonlarca dolar ödemek zorunda kaldı hem de yerine 3 katı bedelle yeni uçak kiraladı.

İKRAMDA SIKINTI YAŞIYOR
THY'nin bir süre uçak içi ikramlarda da sıkıntı yaşaması bekleniyor. Hatırlanacağı gibi THY, uçaklarında yolculara sunduğu ikramlar için çıktığı ihaleyi birkaç kez tekrarlamasına rağmen bir sonuca ulaşamamış, bunun üzerine kendi ikram şirketini kurmaya karar vermişti. 1 Ocak'tan itibaren artık Uçak Servisi A.Ş. (USAŞ) THY'ye ikram hizmeti vermeyecek. Yerine THY ile Do & Co'nun eşit hisselerle ortak olduğu şirket devreye girecek. Ancak THY'den gelen haberlere göre, ikram hizmetleri için gerekli hazırlıklar tamamlanamadı. Bu yüzden özellikle Türkiye çıkışlı uzun uçuşlarda yolcuların ikram sorunuyla karşılaşabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle THY'nin ikram kalitesini düşüreceği bunun da müşterilerin tepkisini çekeceğine dikkat çekiliyor.

Sabah



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs