En Sıcak Konular

Zirvede kaşar gerginliği!

0 0 0000 00:00 tsi
Zirvede kaşar gerginliği! Siyasiler "bayramlık" ağızlarını açtılar. Başbakan Erdoğan kendilerine yönelik kadrolaşma eleştirilerine "Kadrolaşmanın en kaşarlısını CHP yaptı" diye yanıt verirken Baykal'ın tepkisi gecikmedi. İşte siyasilerin kaşar gerginliği!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerine yönelik kadrolaşma eleştilerine Danıştay kararlarını eleştirerek yanıt verdi.

Danıştay’ın aldığı bu kararlarda daha önceki dönemlerde yapılan “kadrolaşmanın” etkili olduğunu ima eden Erdoğan, “Bakanlıklarımız atama yapacak eleman alacak, Ama diyorlar ki ‘sen alamazsın’. Kim alacak? Diyorlar ki değişti. Nasıl değişti? Hemen bir karar çıkıyor Danıştay’dan diyorlar ki, ‘siz bu atamayı yapamazsınız’. Yani sizin orada bir güç olmanız, yürütme olmanızın önemi yok. Nereden kaynaklanıyor bu? İşte o kadrolaşmadan” dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul teşkilatında partililerle bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 2006 yılının sonu, 2007 yılının da ilk günlerine rastlayan Kurban Bayramı’nın, Orta Doğu’da, Irak’ta, Saddam’ın kararının verilip infaz edildiği bir gün olduğuna işaret etti. Bunun yanında yine Irak’ta her gün 50-60 Müslüman’ın ölümünün devam ettiği günler yaşandığını dile getiren Erdoğan, “Bayram olması oradaki ölümleri maalesef durdurmuyor, yine aynı şekilde devam ediyor” dedi. Bu gelişmelerin yanında, Türkiye’de esen barış, sevgi, kardeşlik rüzgarları olduğunu, bunun yanında ekonomik alanda olumlu gelişmelerin de devam ettiğini anlatan Erdoğan, “Tabii, buna gölge düşürme gayretleri yok mu? Var. Ama biz yolumuza emin adımlarla, kararlılıkla devam ediyoruz, devam edeceğiz. Temennimiz 2007 yılı insanımızın yaşam standartlarının daha iyi noktaya geldiği bir yıl olsun, insanımızın özgüveninin arttığı bir yıl olsun. Türkiye 21. yüzyılın ilk çeyreğine damgasını vuran bir ülke olacak. Şu an yakaladığımız ivme ve 2012 için koyduğumuz hedef kesinlikle herhangi bir şüpheye mahal bırakmayacak kadar bizde özgüven tesis etmiş bir hedeftir” diye konuştu.

KADROLAŞMANIN EN KAŞARLISINI CHP YAPTI

Bu milletin değerleriyle oynadılar, hala oynamaya devam ediyorlar. Onun için millet onlara güvenmez. Milletin kutsallarıyla oynadılar. Millet bunlarla güvenmez. Onlar sadece bu ülkede kendilerine göre, hani bizi kadrolaşma diye suçluyorlar ya, bu ülkede eğer bir kadrolaşma varsa, olmuşsa bilesiniz ki bunun en kaşarlısını CHP yapmıştır. Tarih boyunca bu böyledir. Onlar yapmıştır bunu. Bu konuda da çok acımasızdırlar. Düşünebiliyor musunuz, şu anda bizim iktidarımızda 10 yıllardır atama hangi anlayışla hangi kurallara göre yapılıyorsa bizim de şu an bakanlıklarımız atama yapacak eleman alacak o yöntemle yapılıyor. Ama diyorlar ki ‘sen alamazsın’. Kim alacak? Diyorlar ki değişti. Nasıl değişti? Hemen bir karar çıkıyor Danıştay’dan diyorlar ki, ‘siz bu atamayı yapamazsınız’. Yani sizin orada bir güç olmanız, yürütme olmanızın önemi yok. Nereden kaynaklanıyor bu? İşte o kadrolaşmadan.

Baykal'dan 'kaşar' yanıtı: Milleti tahrik etme

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu ülkede eğer bir kadrolaşma olmuşsa, bilesiniz ki bunun en kaşarlısını CHP yapmıştır” sözlerine, “Başbakan'a tavsiyem; üslubuna dikkat etmesi ve bayram ortamında, milleti bir tartışmaya tahrik edecek açıklamalardan uzak kalması” diye tepki gösterdi.

Baykal, CHP Genel Merkezi'nde partililerle bayramlaştı. Bayramlaşmaya kızı Aslı Baykal ile gelen CHP lideri, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


ERDOĞAN'IN 'KADROLAŞMANIN KAŞARLISINI' SÖZÜNE YANIT

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda “Bu ülkede eğer bir kadrolaşma olmuşsa, bilesiniz ki bunun en kaşarlısını CHP yapmıştır” sözlerine tepki gösterdi.

“Önce Sayın Başbakan'ın bayramını kutluyorum, hayırlı bayramlar diliyorum” diyen Baykal, bayram dönemini, gerginlik ve sertleşmeme fırsatı olarak değerlendirmek istediğini belirterek, “Sayın Başbakan'a da tavsiyem; bayramı, iş dünyasını rahatlatmak, ferahlatmak, üslubunu gözden geçirmek, muhalefetle ilişkisini yeni bir değerlendirmeye tabi tutmak için fırsat olarak değerlendirmesidir. Başbakan'a tavsiyem; üslubuna dikkat etmesi ve bayram ortamında, milleti bir tartışmaya tahrik edecek açıklamalardan uzak kalması” dedi.

Kendisinin bu anlayışının gereğini yaptığını belirten Baykal, “Tartışmalara bayram molası verdik” diye konuştu.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,508 µs