En Sıcak Konular

Başbakan işte bu yüzden istemiyordu!

31 Mart 2009 15:47 tsi
Başbakan işte bu yüzden istemiyordu! Aslında resme bakarak bu haberin başlığı, ‘Seçilince tünelin ucundaki ışığı gördü’ veya ‘Gökçek topun ağzında’ da olabilirdi. Ama siz karar verin. Çünkü Gökçek seçilir seçilmez Genel Merkez’e ‘bayrak açtı”!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 38.36’lık oyla kazanan Melih Gökçek, adaylığı öncesinde oy oranının yüzde 53’lerde olduğunu ileri sürdü.

Ama adaylık sürecinde yıprandığını söyleyen Gökçek’in şu sözleri üzerinde daha çok durulmalı; “Sadece medya değil, ilk adaylık sürecimin geciktirilmesi ve partimin içindeki bazı genel başkanların, başkan yardımcılarının ve bakanların aleyhimde bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşması mutlak manada beni etkiledi (superpoligon)”.

Bu sözler önemli. Çünkü, Melih Gökçek’in adaylık süreci hayli sancılı olmuştu. Adaylık ilanının normalin üzerinde geciktirilmesi, AKP Genel Merkezi’nin hayli düşündüğünü, hatta daha açıkcası “mümkün olsa” başka bir adayı önerebileceği havasını yaratmıştı.

Oğul Osman Gökçek’in Çankaya adayı olma girişimi de, AKP tarafından ince ayarlı bir düzenleme ile engellendi. Keçiören vakası da bu tabloya eklemlendiğinde Melih Gökçek üzerinden yapılan Ankara savaşlarının ne denli kritik olduğu anlaşılabilir.

Melih Gökçek ise aynı süreçte tamamen sessiz kaldı ve Başbakan’ın ismini ağzından düşürmedi. Sonuçta da seçildi. Zaten “mümkün olsa” cümlesinin altında yatan da buydu.

Şimdi ise Melih Gökçek bayrak açmışa benziyor. Bu sözlerin farklı biçimde yorumlanması hayli zor. Tabii çıkıp toptan yalanlamazsa.

Gökçek’in bu tür bir çıkışı yapmış olmasındaki rahatlık, iki konudan besleniyor. Birincisi zaten bir daha aday olmayacağını peşinen söylemesi. İkincisi ise zaten seçimi kazanması.

Peki Gökçek’in bu çıkışı ne anlama gelir? Bunlardan birisi Gökçek’in kendisine yönelik AKP içinden girişimlerin olduğunu zikretmesi. İsmini vermediği bazı bakanlar da dahil.

Bakanlar bulunduğunu söylemesi, zamanlama ile ilgili olabilir. Zira o zamanlama, seçimler ardından Başbakan Erdoğan’ın kabinede bazı değişiklikler yapabileceğini söylediği, beklentinin de hayli yükseldiği bir döneme denk geliyor.

Yani Gökçek Başbakan’a adres gösteriyor olabilir. Tabii bir şartla. Gökçek’le ilgisi seçim öncesi endişeleri Başbakan paylaşmıyorsa! Peki ya paylaşıyorsa.

O zaman Gökçek’in çıkışı ilerleyen zamanda bir kopma getirebilir. Ama Gökçek genellikle bir partiyle beraber siyaset yapmayı stratejik bulan kişiliğe sahip.
Bu da farklı bir anlam taşıyabilir ilerleyen günlerde.

AKP henüz bu açıklamalara yanıt vermiş veya değerlendirmiş değil. Gelecek yanıt Genel Merkez’in ne düşündüğünü gösterecek. Melih Gökçek AKP’den ayrılmaya cesaret edebilir mi veya AKP Gökçek’le yollarını ayırır mı?

Bunlar şimdilik iddialı sorular. Gökçek’in partiyle ipleri atması onu oldukça yalnız ve “savunmasız” bir konuma sürükler. Öte yandan AKP bitirmek isterse de-ki bu da Ankara’nın elden çıkması anlamına gelir-yine Gökçek “savunmasız” kalır.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,153 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs