imaj için İstanbul'a geliyor | " /> imaj için İstanbul'a geliyor | "/>

En Sıcak Konular

Rasmussen, imaj için İstanbul'a geliyor

28 Mart 2009 10:53 tsi
Rasmussen, imaj için İstanbul'a geliyor Ankara, NATO Genel Sekreterliği için adı geçen Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e yeşil ışık yaktı.

Kaynaklar, bu konuda söz söyleme hakkı olan herhangi bir Türk yetkilinin Rasmussen'in adaylığı için "olumlu ya da olumsuz bir değerlendirme" yapmadığını bildirdi. Yetkililer, Anders Fogh Rasmussen'in henüz resmen adaylığını açıklamadığını da hatırlatarak, "Resmî başvurunun ardından gerekli değerlendirmeleri yaparız." diye konuştu. Bu arada Rasmussen, 6-7 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek BM Medeniyetler İttifakı forumuna katılacak. Rasmussen'in İstanbul'a gelecek olması, İslam dünyasındaki "imajını iyileştirmek" ve Türkiye'nin adaylığı için destek kazanma çabası olarak değerlendiriliyor. Danimarka Başbakanı'nın Türk yetkililerle görüşerek destek istemesi bekleniyor.

Zaman'a bilgi veren kaynaklar, Rasmussen'in adaylığına Türkiye'nin karşı çıkacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Kaynaklar, "Peki Danimarka Başbakanı'nı destekliyor musunuz?" şeklinde soruyu ise, "Desteklediğimizi söylemiyorum; ancak karşı çıkacağımız iddiaları gerçek değil." ifadesini kullandı. Görev süresi temmuz ayında dolacak olan NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'in yeri için çok fazla adayın adı geçmiyor. Amerikan yönetimi de Rasmussen için yeşil ışık yaktı. 26 üyesi bulunan NATO'da genel düşüncenin Anders Fogh Rasmussen'den yana olduğu ve Ankara'nın tek başına buna karşı çıkmayacağı belirtiliyor.

Danimarka'nın AB dönem başkanlığı sırasında, II. Dünya Savaşı sonrası ikiye ayrılan Avrupa'yı 2002 Kopenhag Zirvesi'nde tekrar birleştiren lider olarak tarihe geçen Başbakan Anders Fogh Rasmussen'in adı son yıllarda uluslararası görevler için anılıyor. Önce Avrupa Birliği Komisyonu başkanlığı için adı geçen Rasmussen'e, son olarak NATO genel sekreterliği makamı uygun görülüyor. ABD'nin Irak'ta en yakın müttefikleri arasında yer alan Rasmussen'e, eski ABD Başkanı George Bush yönetimi tam destek vermişti. Başbakan Rasmussen, 30 Eylül 2005'te Jyllands Posten gazetesinin yayınladığı Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini ifade özgürlüğü sınırları içinde değerlendirmiş, Türkiye'nin ısrarla kapatılmasını istediği Roj TV konusunda ise kayda değer bir adım atmamıştı.

Zaman



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,423 µs