En Sıcak Konular

Esrarengiz çift İzmir'de ortaya çıktı

8 Şubat 2009 13:42 tsi
Tüm maddi birikimlerini, Hazine'ye aktarılmak üzere Ankara'da rastgele bindikleri taksi şoförüne emanet ederek sırra kadem basan çift, İzmir'de ortaya çıktı.

Çantadaki tapu ve kredi kartlarından yola çıkan polis, Solak çiftine İzmir'de yaşadıkları evde ulaştı. Mustafa - Seher Güzel Solak çiftinin, dünya barışına katkı sağlamak istedikleri ve bu isteklerinde ne kadar samimi olduklarını göstermek için paralarını Hazine'ye bağışlamak üzere taksiciye emanet ettikleri öğrenildi. İfade vermek için geldikleri karakoldan çıkan çift, "Neden paranızı takside bıraktınız?" sorusuna, 'Siz harcayın diye bıraktık.'' karşılığını verdi.

İzmir'de yaşayan, Almanya'dan emekli 50 yaşındaki Mustafa Solak ve 29 yaşındaki eşi Seher Güzel Solak, yazdıkları dilekçeyle mal varlıklarını Hazine'ye bırakmak istedi. Dilekçeleri kabul edilmeyen çift, havalanına giderken bindikleri taksi şoförü İzzet Erdem'e içinde para, altın, çek ve tapu olan çantayı bırakarak uçakla İzmir'e döndü. Taksici de, örnek bir davranış göstererek içinde para ve değerli eşyaların bulunduğu çantayı Ankara Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürerek teslim etti.

Takside bırakılan çantada bulunan evraklardan yola çıkan polis, Solak çiftine İzmir'de yaşadıkları evde ulaştı. İfade vermek için karakola gelen Solak çiftinin, içinde yüklü miktarda para ve değerli eşya bulunan çantayı geri almak istemedikleri ve taksiciye vermek istedikleri öğrenildi. Seher Güzel Solak ve Almanya'dan emekli Mustafa Solak'ın Ankara'ya dünya barışına katkıda bulunmak için gittikleri ve Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi yerlere dilekçe verdikleri kaydedildi.

Yanlarında getirdikleri tüm maddi birikimlerini ise bu isteklerinde ne kadar samimi olduklarını göstermek için Hazine'ye bağışlamak istedikleri belirtildi. Hazine yetkilileri tarafından bu paranın alınmaması üzerine Solak çifti, kaldıkları otelden ayrılarak Esenboğa Havalimanı'na gitmek için İzzet Erdem'in (54) kullandığı taksiye binmiş ve 'Sen iyi birine benziyorsun' diyerek içinde, kendi rızalarıyla 18 bin 270 TL, 4 bin 410 Euro, yaklaşık 15 bin TL değerinde altın, çek, bazı tapular ve hazineye yazılmış olan dilekçenin de bulunduğu çantayı taksiciye bırakmışlardı. Çift daha sonra uçakla İzmir'e dönmüştü. Taksisinde içi para dolu çanta bırakılan taksici Erdem ise, çantayı tutanak karşılığı Bahçelievler Polis Merkezi'ne teslim etmişti.



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs