'oh' dedirten olay ne? | " /> 'oh' dedirten olay ne? | "/>

En Sıcak Konular

Toptan'a 'oh' dedirten olay ne?

8 Şubat 2009 10:44 tsi
Toptan'a 'oh' dedirten olay ne?
  
Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tavrını bakın nasıl değerlendirdi...

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tavrını övdü. Toptan, "Hüznü, heyecanı beraber yaşadık. Sayın Başbakan'a reva görülen muameleyi, kendimde hissettim. 
 
O beni kızdırdı. Karşı atak, bütün milletimiz gibi beni de heyecanlandırdı. 'Oh' dedirtti, rahatlattı. Türkiye'nin kendine yaraşır, yakışır bir şey yapması gerekirdi; onu yaptı." dedi. Türk milletinin mazlumlara kucak açan bir millet olduğunu vurgulayan Toptan, "Bir Allah'ın kulu çıkıp da Gazze'de 431 çocuğun öldürülmesinin gerekçesini söylesin. Bizim tavrımız politik değil insanidir." ifadelerini kullandı. Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan Özel Gündem programına katılan Toptan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Toptan, anayasa değişikliği konusunda seçimlerden sonra harekete geçeceğini söyledi. Türkiye'ye yaraşır modern ve çağdaş bir anayasanın zorunlu olduğunu kaydetti. Siyasi partilerin kapatılmasına karşı çıkarken partileri halkın kurduğunu ve halkın kapatması gerektiğini belirtti. Toptan, şöyle devam etti: "Adına 'Venedik Kriteri' dediğimiz metni, kendi şartlarımıza uydurur, Türkiye'yi bu sıkıntıdan kurtarırız. Anayasa Mahkemesi de bu tür davalarla uğraşmak zorunda kalmaz.'' Toptan, yeni anayasa için, 'anayasa yapıcı meclis' kurulmasını önerdi. Söz konusu meclis 50'si sivil toplum ve kuruluş temsilcileri ile 100 milletvekilinden oluşacak. Toptan, bu yöntemle Türkiye'nin 2010'da 'herkesin benim diyeceği' bir anayasaya kavuşabileceğini savundu.

Ergenekon'da herkes yargı sürecini içine sindirsin

Meclis Başkanı, Ergenekon davasıyla ilgili yargıya müdahale eden muhalefet partilerini de uyardı. Yargı sürecinin sonuna kadar beklenmesini isteyen Toptan, "Yargı organının vereceği karara saygılı olmayı şimdiden içimize sindirmemiz lazım.'' dedi. Toptan, CHP'nin Meclis araştırması komisyonu kurulması için verdiği önergeyi Anayasa'ya aykırı olduğu için işleme koymadığını dile getirdi. Toptan, "Mahkemelerin ve savcıların verdiği kararların da araştırılması isteniyor. TBMM'de, görülmekte olan bir davayla ilgili görüşme, tartışma yapılmayacağı Anayasa'da öngörülüyor. Meclis, yargı yetkisinin kullanılmasını tartışma konusu yapamaz. 'Mahkeme, beraat kararı veremez, mahkûmiyet kararı veremez' gelin bu kararları araştıralım diyemeyiz. Anayasa'nın 138'inci maddesi böyledir. Ergenekon bombalarını araştırmasına engel olmuyoruz. Yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin bölümlerin ayıklandığı bir önerge gelirse işleme koyarız.'' şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs