En Sıcak Konular

'Perinçek talimat verir ben yerine getiririm'

2 Şubat 2009 13:26 tsi
'Perinçek talimat verir ben yerine getiririm' 
Ergenekon davası İşçi Partisi(İP) Merkez Karar Kurulu üyesi ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'un savunması ile devam ediyor.

Bolluk savunmasında, Ergenekon üyesi olmadığını belirterek, "Ben dünya üzerinde İşçi Partisi örgütünün dışında örgüt tanımam. Bana Doğu Perinçek talimat verir. Ben o talimatı harfiyen yerine getiririm. Bunun Ergenekon ile alakası yoktur" dedi.

Ergenekon davasının 46.oturumunda savunma sırası Serhan Bolluk'ta. Tıp Fakültesi mezunu olduğunu belirten ve yaklaşık 35 yıl önce İP'e katıldığını açıklayan Serhan Bolluk, Ergenekon üyesi olma suçlamasının İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Aydınlık Dergisi Ankara temsilcisi Fikret Akfırat ile yaptığı görüşmelere dayandırıldığını söyledi. Yaptıkları bir konuşmada Perinçek'in, AKP hükümetinin halk ihtilaliyle devrilmesine ilişkin sözler sarf ettiğinin iddianamede yer aldığını dile getiren Serhan Bolluk, "Öncelikle ihtilal ve devrim denilince İşçi Partisinin ne anladığını bilmek lazım. 2006 yılı Aralık ayında yapılan parti kongresinde alınan kararda da belirtildiği gibi devrim el birliği, güç birliği ve kardeşlik içeren bir halk düzenidir." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütüne üye olmak ve halkı hükümete karşı silahlı eyleme tahrik etmek" suçuyla yargılandığını hatırlatan Serhan Bolluk, "Bir terör örgütünden gelen emir ve talimatları yerine getirmişliğim yok. Benim ve Aydınlık Dergisi'nin, Ergenekon terör örgütünün propagandasını yaptığım iddiaları da asılsızdır. Bu konuda iddianamede bir tane bile örnek verilmemiş. Yanlı haberler yaparak adil yargılamayı engellediğim iddiaları da gerçek dışıdır." dedi.

Aydınlık Dergisi'nde yasadışı sorgulama yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak ise Serhan Bolluk, "Yunus Emre Uyar isimli kişi mektup yazarak Perinçek'e suikast yapılacağını bildirdi. Daha sonra da Aydınlık'a geldi. Görüşmemizi kameraya aldık. Bununla da suç duyurusunda bulunduk. Yasadışı bir olay yoktur" şeklinde konuştu.

DHKP-C örgütünün sorgusuna katıldığı yönündeki iddia hakkında "Biz yıllardır onların hedefindeyiz. Biz bunları teşhir eder, suçlarını ortaya dökeriz. Ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğarlar. Bir örgüt üyesinin ifadesine dayandırılıyor olabilir ama benim bir alakam yok. Hakan Saraylıoğlu'nun DHKP-C tarafından sorgusunun ardından öldürülmesiyle ilgili irtibatım sadece savcının varsayımından ibarettir" dedi.

Doğu Perinçek ile hiyerarşik ilişkisi iddiası ile ilgili olarak Bolluk, "Perinçek benim genel başkanımdır. Ben dünya üzerinde İP örgütünün dışında örgüt tanımam. Bana Doğu Perinçek talimat verir. Ben o talimatı harfiyen yerine getiririm. Bunun Ergenekon ile alakası yoktur" dedi.

-EL BOMBALARI İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ-

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 19 Aralık 2008'deki duruşmada Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili tekrar bilirkişi incelemesi yapılması için oluşturacak bilirkişi heyetine isim listeleri gönderildi. Genelkurmay'ın listesinde, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı Jandarma Yüzbaşı Murat Durdu, Lojistik Daire Başkanlığı Ord. Tek. Başçavuş Bekir Koca ve İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı J. Ord. Başçavuş Ercan Şahin'in ismi yer aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce gönderilen listede ise Kriminal Polis Laboratuarları Daire Başkanlığı'nda görevli 2. Sınıf Emniyet Müdürü Daire Başkan Yardımcısı ve patlayıcı madde uzmanı Cengiz Özdemir, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdür vekili ve patlayıcı madde uzmanı Kanbi Apaydın ve aynı şubede görevli polis memuru Tuncay Güngör'ün isimleri gönderildi. Mahkeme, Makine Kimya Endüstrisi'nden gönderilecek listeyle beraber söz konusu Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı listelerinden seçtiği isimlerden bilirkişi heyeti oluşturacak.

cihan



Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,287 µs