En Sıcak Konular

Medvedev: İş başka, dostluk başka

2 Şubat 2009 13:10 tsi
Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Putin ile uzun soluklu dostluk ilişkisine rağmen, halkın menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiğini söyledi.

Rusya'da Bulgaristan Kültür Günü düzenlenmesi sebebi ile Moskova'ya gelen Bulgaristan Devlet Başkanı Georgi Pırvanov ile yaptığı görüşmenin ardından Bulgar basınına demeç veren Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Rusya gündemini ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile olan ilişkilerini değerlendirdi.

Putin ile aralarında olan uzun soluklu dostluk ilişkisine rağmen, hükümetin çalışmalarında ortaya çıkan yetersizliklere göz yummayacağını söyleyen Medvedev, hükümetin eleştirileri oklarını olağan bir durum olarak değerlendirerek, sorunların çözümünde kişisel duyguların değil, halkın menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiğini belirtti.

Ukrayna ile Rusya'nın yaşadığı gaz krizinden en çok etkilenen ülkenin Bulgaristan olduğuna dikkat çeken Medvedev, bir an önce Güney Akım petrol boru hattının kurulup, devreye sokulması gerektiğini savundu.

Yaşanan bu olayın oldukça üzücü olduğunu dile getiren Medvedev, bir daha böyle anlaşmazlıkların yaşanmayacağı yönünde bir garanti veremeyeceğini, böylesi kriz durumlarında yapılması gereken şeyi Bulgaristan Devlet Başkanına aktardıklarını, bu durumda anti kriz toplantılar düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in Putin hakkındaki bu söylerinden sonra Rus basınında daha önce çıkan Medvedev kukla lider, Putin ise yöneticilik tecrübesinin çok olmasından dolayı gerçek lider olacağı yönünde çıkan haberler bir kez daha tartışma konusu oldu.

Putin ise yaptığı açıklamalarda pek çok kez bundan böyle Başbakanlık görevinde bulunduğunu ve yönetimi etkilemeyeceğini açıklamıştı.

Rusya.ru



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,905 µs