toprakları satılığa çıktı! | " /> toprakları satılığa çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Kuzey Irak toprakları satılığa çıktı!

2 Şubat 2009 12:12 tsi
Kuzey Irak toprakları satılığa çıktı! “Büyük İsrail”deki Yunus ve Zülkifl gibi peygamberlerin Irak’taki mekânlarının etrafındaki toprakların Talabani ve Barzani yardımlarıyla Yahudilere satıldığı öne sürüldü.

İSRAİL IRAK’TAKİ “BÜYÜK İSRAİL” PLANLARI

Wayne Madsen*

İsrailli yayılmacıların tüm Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nin tüm kontrolünü ele geçirmeyi, Suriye’nin Golan Tepeleri’nin hakimiyetini Güney Lübnan’a yayarak ellerinde tutmayı devam ettirmeyi istedikleri bilinmektedir. Ancak gözlerini İncil’deki “Büyük İsrail”in parçaları olarak gördükleri Irak topraklarına da dikmişlerdir.

İsrail’in Kürt İran’dan gelen sürgünler dahil İsrail’den binlerce Kürt Yahudi’yi, Irak şehirleri Musul ve Ninova’ya, kadim Yahudi dini mekanlara gelen dini hacılar kisvesi altında, yerleştirme planları olduğu bildirilmektedir. Kürt kaynaklara göre, İsrailliler gizlice Kürdistan Bölgesel Hükümeti (KRG) ile birlikte çalışarak KRG kontrolündeki Irak bölgelerine Kürt ve diğer Yahudileri yerleştirmeye çalışmaktadır

Kürt, Iraklı Sünni Müslümanlar ve Türkmenler Kürt İsraillilerin ABD’nin 2003’teki işgalinden sonra tarihi Yahudi “toprağı” olarak söylenen Irak Kürdistan’ında yerleri satın almaya başladıklarının altını çizmektedir. 

İsrailliler, özellikle el-Kuş’taki Yahudi peygamberi Nahum’un mekanı, Musul’daki Hz. Yunus mekanı, Kerkük’teki Hz. Danyal türbesiyle ilgilidirler. İsrailliler, her ikisi de Irak’ın Şii bölgesinde yer alan Kürt bölgesi dışında Babil eyaletindeki el-Kifl’deki Zülkifl peygamberin mekanı, Basra yakınlarındaki Misan Eyaleti’ndeki el-Üzeyr’deki Ezra türbesi’nde de hak iddia etmeye çalışmaktadır. İsrailli yayılmacılar bu mekanları ve türbeleri, tıpkı Kudüs ve Batı Şeria’da olduğu gibi “Yahudiye ve Samiriye” adını verdikleri “Büyük İsrail”in bir parçası olarak kabul etmektedirler. 

Kürt ve Iraklı kaynaklar İsrail’in Mossad’ının İsrailli firmalar ve “turistler”le birlikte çalışarak Irak’taki İsrail “toprakları”nda hak iddia etmeye çalıştıklarını bildirmektedir. Mossad, Kürt Peşmerge askeri kuvvetlerinin eğitiminde şimdiden büyük pay sahibidir.

 “Hıristiyan Siyonizm”ini destekleyen ABD Hıristiyan evanjelik cemaatlerin paralarını ödediği yabancı paralı askerler de İsraillilere yardım ettikleri bildirilmektedir.

Iraklı milliyetçiler, İsraillilerin Irak’a yayılmasının içerisinde Irak’ın sözde Başkanı Celal Talabani’nin başkanlığındaki Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin de bulunduğu iki büyük Kürt grubu tarafından desteklendiğini söylemektedirler. Washington’daki KTG temsilcisi Talabani’in oğlu Kubad Talabani’nin eşi Yahudi Sherri Kraham’dır.

Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Parti içerisinde İsraillilerin toprak alımını desteklemektedir. Barzani’nin 5 oğlundan biri Beşirvan Barzani’nin İsraillilerle çok yakın ilişkilerde bulunduğunu bildirilmektedir. 

İsrailliler ve Hıristiyan Siyonist destekçileri Irak’ta Bağdat üzerinden değil Türkiye’den girmiştir. İsrail’in istediği topraklarda yaşayan insanların nüfuslarını azaltmak için Mossad ajanları ve Hıristiyan Siyonist paralı askerler özellikle Ninova, Erbil, el-Hamdaniye, Bartalah, Talaskaf, Batnayah, Bashiqah, Elkosheven, Ukrah ve Musul’da Kildani Hıristiyanlarına karşı terörist saldırılar sahneye koymaktadır.

İsrailliler ve müttefikleri tarafından yapılan bu saldırılar, genelde “El-Kaide” ve diğer İslami “cihatçılar”ın sorumluluğuymuş gibi verilmektedir.

İsraillilerin ilahi nihayetteki amaçları Musul içindeki ve etrafındaki Hıristiyan nüfusu azaltmak ve topraklarını “Büyük İsrail”in parçası olarak İncil’deki Yahudi toprağı olarak el koymaktır. İsrailli/Hıristiyan Siyonist operasyon, 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra İngiliz mandası altındaki Filistin’de Filistinlilere yapılan operasyonun yeniden sahnelenmesidir.

2003 Haziran’ında İsrailli bir heyet Musul’u ziyaret etti ve Barzani’nin yardımıyla Musul’daki Hz. Yunus Türbesi ve Musul düzlüklerindeki Peygamber Nahum’un mekanında İsrail kontrolünü sağlamanın İsrail’in niyeti olduğunu söyledi. İsrailliler, İsrailli ve İranlı Yahudi hacıların Türkiye üzerinden Musul’a gelerek Iraklı Hıristiyanların yaşadıkları yerleri ele geçireceklerini anlattı.

 

 

Wayne Madsen, Washington’da yaşayan araştırmacı gazeteci ve yazardır. Ayrıca Wayne Madsen Report adlı web sitesinin de editörüdür.

 

timeturk



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs