tahtı sallanıyor! | " /> tahtı sallanıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Putin'in tahtı sallanıyor!

2 Şubat 2009 08:16 tsi
Putin'in tahtı sallanıyor! Küresel krizin sarstığı Rusya’da halk sokaklara inerken, ülke yönetiminde tam otorite sahibi olan Başbakan Putin de zor günler yaşıyor. Muhalifler de Putin’e karşı açıkça meydan okumaya başladı.

RUSYA’YA, Sovyetler dönemindeki güç ve itibarını yeniden kazandırma vaadiyle işbaşına gelen ve enerji fiyatlarındaki eşi görülmemiş artış sayesinde bu amacına büyük ölçüde ulaşan Vladimir Putin, küresel ekonomiyi sarsan kriz nedeniyle zor günler geçiriyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, 9 yıldır Rus iktidar çevrelerinde kesin otorite sahibi olan Putin’e yönelik tepkilerin giderek arttığını, siyasi muhaliflerin de Rus lidere meydan okumaya başladığını yazdı. Artan işsiz sayısı ve emtia fiyatlarındaki çöküşün, son dört yıldır hiç tanık olunmayan şekilde Rusya’da toplumsal huzursuzluğa yol açtığını belirten gazete, liman kenti Vladivostok ile başkent Moskova’da sokaklara dökülen binlerce kişinin Putin’i istifaya çağırdığını, bunun da değişen dengelerin en ciddi göstergesi olduğunu belirtti.

MUHALİFLER İSYAN EDİYOR

SOKAK gösterilerinin, bugüne kadar Putin’i eleştirmekte ihtiyatlı davranan Komünist Parti tarafından organize edilmesi de Kremlin’i endişendirdi. Moskova’da polisinin sert müdahalesiyle karşılaşan gösteride aralarında Bolşevik Parti lideri Eduard Limonov’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Valdivostok yönetimine, gösterileri güç kullanarak dağıtma talimatı veren Putin’in emrinin, yerel makamlar tarafından dikkate alınmadığı, bu nedenle Moskova’nın bölgeye özel bir birlik gönderdiği belirtiliyor. Putin’in görevden almak istediği yerel bir yetkilinin, karara karşı çıktığını ve ısrar edilmesi halinde Kremlin’deki yolsuzlukları ifşa tehdidinde bulunduğunu belirten Telegraph, Rusya’da bu türden bir meydan okumanın kısa süre öncesine kadar düşünülemez olduğuna dikkat çekti. Gazetete konuşan Kremlin kaynakları, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile Putin arasındaki görüş ayrlığının da giderek derinleştiğine dikkat çekti.

Moskova’da ‘Putin istifa’ sesleri

Rusya’yı kötü etkileyen kriz, Putin’e karşı daha önce eşi görülmemiş halk tepkisini tetikledi. Polis, Moskova’daki gösteriye sert müdahalede bulunurken, protestolar ülke genelinde hızla yayılıyor.

Kremlin patriğin huzurunda

RUSYA’NIN yeni Patriği Kirill, Moskova’daki Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde düzenlenen ayinin ardından koltuğuna oturdu. KGB ile yakın bağlantısı olduğu iddia edilen yeni patrik için düzenlenen ayine Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in yanı sıra binlerce kişi katıldı. Medvedev törende yaptığı konuşmada, ‘Bugün tarihi bir gün. Rusya’da Kilise ve devlet arasında yeni bir diyalog ve dayanışma sürecinin başlayacağına inanıyorum’ diye konuştu.

Star



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs