En Sıcak Konular

"Blair ile Ortadoğu'yu konuştuk"

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Erdoğan ABD'deki temaslarına başladı. New York'ta düzenlediği basın toplantısında sitemkar konuşan Erdoğan, "Annan'ın Kıbrıs raporu sümenaltı edildi" dedi. Erdoğan gazetecilere Blair'in ziyaretinin ayrıntılarını verdi.

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs’taki referandumun ardından BM Genel Sekreteri Annan’ın hazırladığı raporun Güvenlik Konseyi tarafından sümenaltı edildiğini ve sonuçlandırılmadığını söyledi. Erdoğan BM Güvenlik Konseyi’nde bir raporun 2,5 yıl beklemesinin soru işaretleri yarattığını belirtti. Erdoğan Irak sürecinde ise ABD’deki Baker Raporu’nu desteklediklerini ve Irak’ın bölünmesine kesinlikle karşı olduklarını açıkladı.

Acil sorun Filistin'de
Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Ortadoğu’daki durumla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: “Ortadoğu’daki mevcut durum hiç hoş değil. İran ve Suriye’ye ziyaretim oldu. Lübnan’la sürekli irtibat halindeyim. İsrail ve Filistin’le görüşmeler halindeyim. Blair’in Türkiye’deki ziyaretinde Ortadoğu değerlendirmesi yaptık, ‘ne yapabiliriz’ diye. Mevcut sıkıntılı durumu barışa döndürebilmek için karşılıklı dayanışma halinde gayret ediyoruz. Acil olan durum Filistin’in kendi içindeki sıkıntısıdır. Burada da bu konuyla ilgili görüşmeleri yapacağız.”

Filistin'de seçim talebe

Erdoğan bir başka gazetecinin “Filistin lideri Mahmut Abbas’ın erken seçim ilan etmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Filistin’de seçim yeni yapıldı.Yeni bir seçimin ardından böyle bir kararın alınması demokratik sürece yönelik olumsuz bir adımdır. Son anda atılan bu adım isabetli olmamıştır. Temenni ederdim ki Filistin’e olumlu bakanlar, sandığın neticesini görmezden gelmemelidir. Demokrasiye inanıyorsak sandıktan çıkan neticeye saygı gösterilmeliydi. Bu Filistin’de olmadı.” yanıtını verdi.

Erdoğan, Kurban Bayramı’nda Lübnan’a ve oradaki barış gücünde görev yapan Türk askerlerini ziyaret edeceğini belirterek “Bu ziyaret sırasında Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili Başbakan Sinyori ile görüşmeler yapacağım” dedi.

iyibilgi.com



Bu haber 301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs