şok iddia! | " /> şok iddia! | "/>

En Sıcak Konular

28 Şubat'la ilgili şok iddia!

23 Ocak 2009 08:15 tsi
28 Şubat'la ilgili şok iddia!
28 Şubat Encümen-i Daniş'in tavsiyesi miydi?

Demirel ile Çiller'e gönderilen mektupla, 28 Şubat kararları arasındaki müthiş benzerlik...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

10.dalgada gözaltına alınan MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılıç'a savcı tarafından 'Encümen- i Daniş' soruldu, tartışmanın fitili de ateşlenmiş oldu.

Kim bu Encümen-i Daniş? Derin devlet mi? '1 numaralar konseyi mi?'... BÇG'nin yerini Encümen- i Daniş mi aldı?'... Üyeler konuştukça kafalar daha da karıştı. Aralarında eski kuvvet komutanları da olan bazı üyeler öyle tarifler yaptılar ki biraz daha ileri gitseler ' kadınların 5 çayı gibi' diyecekti.

Oysa aynı grubun bazı üyeleri de ' burada konuşulanları eşlerimize bile anlatmayız' diyerek hadiseye gizemli bir hava kattı. Son olarak da şu anki başkan, eski TBMM Başkanı Necmettin Karaduman konuştu. 'Arkadaşlar arası sohbet grubuyuz' diyen Karaduman da gizliliğe riayetten bahsetti.

'Tavsiyelerimizi Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a iletiyoruz' dedi. Fakat mektup arkadaşları arasında bugün Gül ve Erdoğan yok.

Aslında tartışma yeni gibi gözükse de kamuoyu son 25 yıldır bu isme aşina. Hatta 1995'te dönemin başbakanı Çiller ve Cumhurbaşkanı Demirel'e yolladıkları mektup tartışma koparmıştı. Encümen-i Daniş'in o zamanki üyeleri mektupta, "Uzun zamandan beri açıkça ve pervasızca, anayasaya dayalı demokratik ve laik düzenimizi kökten tahrip etmeyi ve yerine şeriata dayalı devlet düzenini zorla uygulamayı amaçlayan beyan, eylem ve davranışlara girildiği görülmektedir.

Türkiye'yi temelinden yıkmak, ülkeyi ve milleti bölmek isteyen sorumsuz kurum ve kişilere karşı yasal, idari ve yargıya yönelik ciddi tedbirlerin alınmasını öneririz" demekteydi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a önerilen tedbirler şöyleydi: "Cumhuriyetin temel nitelikleri ve laikliğin korunması, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun tavizsiz uygulanması, Kur'an Kursları ve İmam Hatip liselerinin sayılarının azaltılarak sıkı denetime alınması, bu amaçlarla çağdaş ve laik her türlü önlemin alınması..."

O dönem kulislerde Çiller'in 'emirtavsiye' karışımı bu mektuptan rahatsız olduğu, eski başbakanlar, genelkurmay başkanları ve dışişleri bakanlarından oluşacak bir 'yüksek istişare heyeti' kurmak istediği konuşulmuştu. Fakat tek toplantı yapabilen bu yeni oluşum devam etmemişti. Geriye dönüp bakıldığında insan sormadan edemiyor. Meşhur 28 Şubat MGK kararlarıyla, Encümen-i Daniş'in yazdığı mektupta sıralanan 'tedbirler' arasındaki paralelik tesadüf müydü?

Devletin üst kademelerinde görev yapmış insanların fikirlerinden mutlaka istifade edilmeli. Fakat bunun en şaibesiz ve verimli yolu düşünce kuruluşlarından geçer. Encümen-i Daniş üyeleri fikirleriyle katkı sağlayacaklarsa ASAM ya da USAK gibi düşünce kuruluşu kurup, çalışmalarını web sitelerine koysunlar. Ya da siyasi parti kursunlar. İktidar olup ülkeyi kendilerince en doğru şekilde yönetsinler. Herkes için en faydalısı bu olacaktır.



Bu haber 1,429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,894 µs