En Sıcak Konular

Deniz Baykal muhtıra bekliyormuş

13 Ocak 2009 14:14 tsi
CHP Lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuşuyor. Son Ergenekon operasyonlarını değerlendiren Baykal, yine hükümeti sert ifadelerle eleştiriyor...

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasına Ergenekon operasyonlarını değerlendirerek başladı. Bir dönemin saygın insanlarının evlerinden apor topar götürüldüğünü bir kez daha dile getiren Baykal,operasyonların ardından Genelkurmay Başkanı'nın randevularını iptal ederek önce Başbakan Erdoğan'la ardından da Cumhurbaşkanı Gül'le görüştüğünü söyledi. Baykal,"Memnuniyetle gördük ki muhtıra verilmedi" dedi.
 
SAĞLAM DELİLLER VAR MI?
 
Çok saygın insanların gözaltına alındığını söyleyen Baykal, bu kimselerin gözaltına alınabilmesi için çok sağlam belgelerin olması gerektiğini söyledi. MGK eski Genel Sekreteri, orgeneraller ve YÖK eski başkanının gözaltına alındığını hatırlatan Baykal, "Bunlar daha sonra mahkemeye bile çıkarılmadan niçin serbest bırakıldı?" diye sordu. "Dosya sağlam oluşturulmamışsa niçin gözaltına alıyorsun?" diye soran Baykal, "Yaşanan olaylarla bu dava benim gözümde inandırıcılığını bir kez daha yitirmiştir" dedi.
 
 
MGK GENEL SEKRETERİNE 72 SAATLİĞİNE GÜCÜN YETİYOR...
 
Ergenekon davasının siyasi bir dava olduğunu bir kez daha yineleyen Baykal, Başbakan Erdoğan'ın 'Kimse dokunulmaz değildir' sözlerini hatırlatarak, "Dokunulmazlık zırhına bürüneceğine kaldır dokunulmazlığını... Maliye Bakanı'nın dokunulmazlığını kaldır. Kendi için 4 kere af çıkardı" dedi.
 
"MGK Genel Sekreterliği'ne 3 gün 72 saatliğine dokunuyorsun, bir de Deniz Feneri Davası'na dokun" diyen Baykal, Deniz Feneri davasının hala Türkiye'ye gelemediğini söyledi.
 
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SANIKLARI İÇİN BİLE BÖYLE İDDİANAME YOK
 
İkinci Dünya Savaşı sanıkları için hazırlanan iddianamenin bile 2 bin 500 sayfa olmadığını savunan Baykal, "2 bin 500 sayfalık iddianame mi olur. Ortada bir iddianame yok. Hukukçular yavaş yavaş bunu anlamaya başladı." ifadelerinde bulundu.
 
Ayrıntılar geliyor...
 
8 SUTUN



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs