En Sıcak Konular

Kadınlar zirvesinden İsrail'e isyan çıktı!

10 Ocak 2009 19:38 tsi
''Filistin'de Barış İçin Kadınlar'' toplantısındaki görüntülü mesajında, Gazze'de yapılanların, insanlığın kabul ettiği hiçbir kanuna ve kurala uymadığı açıklandı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNWRA) Sorumlusu Karen Koning Abuzayd, ''Filistin'de Barış İçin Kadınlar'' toplantısındaki görüntülü mesajında, Gazze'de yapılanların, insanlığın kabul ettiği hiçbir kanuna ve kurala uymadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde İstanbul'da düzenlenen ''Filistin'de Barış İçin Kadınlar'' toplantısında, görüntülü mesajlar yayımlandı.

Abuzayd, mesajında, İstanbul'da düzenlenen bu toplantıyla, Gazze'de yaşayan kadın ve çocuklara yalnız olmadıkları ve unutulmadıklarının gösterildiğini belirtti. Gıda konvoylarına Gazze'ye girerken ateş açıldığını, bu nedenle insanların en temel ihtiyacı olan gıda ve suyun bile ulaştırılmasında zorluklar yaşadıklarını ifade eden Abuzayd, mesajında şunları kaydetti:

''Gazze'de yapılanlar, gerçekten de insanlığın kabul ettiği hiçbir kanuna ve kurala uymuyor ve insan haklarını da kesinlikle ihlal ediyor. Umarım ki yaptığınız bu organizasyon ve bu çabalar bir meyve verecektir. Hastanelerde ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor ve en temel medikal malzemelere bile sahip değiliz.

İnsanlar, hastanelere çok korkunç yaralarla geliyorlar ve onları kurtaramıyoruz. İnsanlar, sığınak olarak okullara akın ediyor. Ancak bazı füzeler okulları bile hedef aldı. Battaniye, şilte, ocak yok. Çok yoksulluk var. 'Keşke olmasa' diyoruz, ama her gün bu olaylar tekrar tekrar yaşanıyor. 35 milyon dolarlık bir ihtiyacımız olduğunu belirttik. Bununla sadece gıda, yiyecek, içecek ve barınak amaçlı kullanılacak bir bütçe oluşturulacak.''

MESAJLAR...

Aktör Antonio Banderas da Filistinli çocuk ve mağdurlara elini uzatmak isteyen herkese teşekkür ettiğini belirterek, İstanbul'da düzenlenen bu toplantının sonuçlarının mutlaka görüleceğini ifade etti.

Banderas, mesajında, ''Şiddet, hiçbir zaman ihtilafların çözümü olamaz. İhtilafın çözümünde kullanılacak tek yöntem diyalog, hoşgörü ve insan haklarına saygıdır'' dedi.

Toplantıya, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero'nun eşi Sonsoles Espinosa, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın eşi Liri Berişa ile eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'in de destek mesajları gönderdikleri bildirildi.

Toplantıda daha sonra, Gazze'deki saldırıda yaşananlara ilişkin sinevizyon gösterisi sunuldu.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Sinevizyon gösterisinin ardından, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ürdün Kraliçesi Rania, Azerbaycan Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, Katar Emiri'nin eşi Nasser Al-Missned, Libya Devlet Başkanı Kaddafi'nin kızı Dr. Aisha Muammer Al Kaddafi, Lübnan Cumhurbaşkanı'nın eşi Wafa Sleiman, Pakistan Başbakanı'nın eşi Begüm Fauzia Yusuf Rıza Gilanı ve Suriye Devlet Başkanı'nın eşi Esma Esad aile fotoğrafı çektirdi.

Aile fotoğrafında yer alanlar, üzerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak ''barış'' yazan ve barışı simgeleyen güvercin ile zeytin dalı figürleri bulunan şalları ile poz verdiler.

Fotoğrafın ardından, Katar Emiri'nin eşi Nasser Al-Missned himayesinde hazırlanan ve Gazze'deki saldırı görüntülerini içeren fotoğraf sergisi gezildi.

Bu arada, toplantıya, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Başbakan Erdoğan'ın kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, AK Parti Milletvekili Güldal Akşit, İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş ile TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Türkan Sabancı, Semahat Arsel, Nevbahar Koç, Muazzez Ersoy ve Berna Laçin'in de aralarında bulunduğu sanat ve iş dünyasından çok sayıda kadın temsilci katıldı.

Ayrıca, Raghda, Julia Boutros, Elias Bou Saab, Sami Yusuf, Abbas Al Loury, Waga Mouselly, Suzan Nejmaddin ve Samer Basri gibi yabancı sanatçılar da toplantıda yer aldı.

aa



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,815 µs