En Sıcak Konular

Taksim'de İsrail'e protesto

7 Ocak 2009 15:11 tsi
Beyoğlu'nda Türk-İş üyesi binlerce kişi, İsrail'in Gazze katliamını protesto etti.

Tünel Meydanı'nda toplanarak İstiklal Caddesi boyunca yürüyen grup, İsrail saldırılarının durdurulmasını istedi. Taksim'e girişte polis ile göstericiler arasında küçük bir gerginliğin yaşanırken, Taksim Meydanı'nda yapılan basın açıklamalarında Türkiye'den İsrail'le yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesi istendi.

Türk-İş ile çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için Tünel Meydanı'nda toplandı. "Krizin yükünü ret ediyoruz. İsrail vahşetini lanetliyoruz" yazılı büyük bir pankart ile İsrail'i protesto eden dövizler taşıyan kalabalık, Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi boyunca yürüyen grup, "Zulme karşı omuz omuza, Katil İsrail Ortadoğu'dan defol, Şehitlerin kanı İsrail'i boğacak, Filistin halkı yalnız değildir, Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, Yaşasın halkların kardeşliği, Katil İsrail Filistin'den defol, Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak" şeklinde sloganlar attı.

Grubun önü Taksim Meydanı'na girişe yakın bir noktada çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Türk-İş yetkilileri ile polis müdürleri arasında uzun süre görüşmeler yapıldı. Bir ara kalabalığın, ön tarafa baskı yapması üzerine çevik kuvvet ekipleri gaz maskelerini takarak müdahale hazırlığı yaptı. Bunun üzerine protestocular polisi yuhalayarak, "Emekçiye değil İsrail'e barikat" sloganı attı. Yapılan görüşmelerin ardından polis grubun yürümesine izin verdi. Taksim Meydanı'na gelen grup adına basın açıklamasını Türk-İş Birinci Bilge Temsilcisi Faruk Büyükkucak yaptı.

Büyükkucak, bugün İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü insanlık dışı saldırıyı ve krizi bahane eden işverenlerin işçilerin ekmeğine karşı yürüttüğü saldırıyı protesto etmek için toplandıklarını söyledi. İsrail'in Gazze'ye karşı düzenlediği saldırının son 60 yılın en kanlı saldırısı olduğunu kaydeden Büyükkucak, "Yüzlerce masum insanın ölümüne ya da yaralanmasına yol açtı. İsrail saldırısı bütün dünyanın gözü önünde pervasızca devam ediyor. İsrail'i silahlandıran emperyalist devletler, İsrail saldırısını seyrediyor." dedi.

Bu saldırın sadece Filistin'i değil, tüm insanlığı vurduğunu ifade eden Büyükkucak şöyle konuştu: "İsrail saldırganlığını şiddetle kınıyor ve İsrail hükümetini derhal saldırıları durdurmaya ve işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmeye ve Filistinliler'in haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz. Bu utanç verici bu trajediyi sonlandırmak için Birleşmiş Milletleri ve uluslararası toplulukları zaman kaybetmeden göreve çağırıyoruz. İsrail'in bu saldırgan ve barışı sabote eden saldırısı karşısında Türkiye Cumhuriyeti hükümetini İsrail ile imzalanan ikili anlaşmaları iptal etmeye çağırıyoruz. "

Büyükkucak konuşmasının ikinci bölümünde ise küresel kriz nedeniyle işverenlerin binlerce kişiyi işten çıkardığını savunarak, "İşçilerin işine, aşına, emeğine karşı yürütülen bu saldırıyı kınıyoruz. " dedi. Grup basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,106 µs