En Sıcak Konular

Erdoğan, maaşını TL olarak çekti

2 Ocak 2009 18:39 tsi
Erdoğan, maaşını TL olarak çekti  
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın insansız şubesini kullanarak maaş hesabından yeni banknot çekti. Erdoğan, 7 bin 868 TL'lik maaşından 860 lira aldı.

Cuma namazının ardından Kadıköy'deki Ziraat Bankası Şubesi'ne gelen Başbakan Erdoğan'a Devlet Bakanı Nazım Ekren, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar eşlik etti. Erdoğan, ilk olarak Ziraat Bankası içerisindeki otomatik şubeye geçti. Ziraat Bankası tarafından önümüzdeki günlerde yaygınlaştırılması planlanan tek kişilik bilgisayar şubesine giren Erdoğan, yeni cihazda işlem yaptı. Sağ elini panoda bulunan optik okuyucuya yerleştiren Erdoğan, bilgisayar tarafından tanındıktan sonra monitördeki banka görevlisiyle sohbet etti. Erdoğan monitörde bulunan bayan görevliden, "Ziraat Bankası'nın insansız bankacılık uygulaması hakkında bilgi vermesini, nasıl kullanması gerektiğini" anlatmasını istedi. Görevlinin insansız bankacılık uygulaması ile ilgili neler yapabileceğini anlatmasının ardından Erdoğan, "Önce hesabımızda ne kadar para var onu öğrenmek istiyorum." dedi. Ekrandaki banka görevlisi Başbakan Erdoğan'ın Ziraat Bankası Meclis Şubesi'ndeki hesabında 7 bin 868 lira 90 kuruş bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "860 TL alayım" yanıtı verdi. İnsansız banka Erdoğan'ın talebi doğrultusunda 860 lirayı 4 adet 200, 1 adet 50 ve bir adet 10 liralık banknotlar halinde verdi.

Paraları basın mensuplarına gösteren Erdoğan, "Yeni liralar ülkemiz, milletimiz için hayırlı uğurlu olsun! " dedi. Bu yıl eski ve yeni paraların birlikte kullanılacağını anlatan Erdoğan, 2010'dan itibaren YTL'lerin tedavülden kalkacağını belirtti.

Erdoğan, yeni cihazla işlem yapmaya devam ederek, az önce çektiği paradan 200 lirayı yeniden hesabına yatırdı. Bakiyeyi de öğrenmek istediğini dile getiren Erdoğan, işlemleri yaptırdıktan sonra kendisine yardım eden banka görevlisine teşekür etti. Erdoğan, Ziraat Bankası'nın insansız şubelerinin çok güzel bir hizmet sunduğunu belirterek, kısa süre içerisinde bu cihazlardan 1000 tanesinin yurt genelinde hizmet vereceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, bankadaki işlemlerinin ardından Kadıköy İskelesi'ne yürüyerek geçti. Yoğun güvenlik önlemleri altında yolda yürüyen Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Erdoğan, kendisini alkışlayan vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi. Bazı vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan herkesin yeni yılını kutladı. Başbakan Erdoğan daha sonra özel tekne ile Dolmabahçe'de bulunan ofisine geçti.

cihan

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs