En Sıcak Konular

AKP Ankara adayı yarına kaldı

31 Aralık 2008 11:34 tsi
Melih Gökçek AKP'den aday olacak mı? Başbakan Erdoğan canlı yayında Ankara'nın başkan adayını ne zaman açıklayacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırlarının ardından planlanan Ortadoğu barış turuna başlıyor.

Suriye'ye gitmeden önce açıklama yaoan Erdoğan, Ehud Olmert'le görüşmesine yönelik yapılan değerlendirmelere tepki gösterdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayana Erdoğan şunları söyledi:

"Suriye'de Beşar Esad ile görüşeceğim. Ürdün'de Kral Abdullah ile son gelişmeleri ele alacağız. Filistin'de Mahmud Abbas ile görüşeceğiz. Perşembe günü Mısır'de Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşeceğiz. Suudi Arabistan'da Kral ile görüşerek gelişmeleri değerledireceğiz. Saldırıların durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için çağrılarda bulunduk. Gazze'deki gelişmeler, hem insani bakımdan hem de bölge barışı açısından Türkiye olarak sessiz kalamayız. Türkiye olarak insani yardımların sağlanması için her türlü desteği vermeye devam ediyoruz, edeceğiz. Cumartesi gününde 4 gün önce Başbakan Olmert ile yapılan görüşmeler üzerinde spekülasyonları kabul edilemez. Bu görüşmelerde İsrail-Suriye barış görüşmeleriyle ilgiliydi. Bu görüşmeleri yaptıktan 4 sonra yapılan Gazze'ye yapılan saldırılar, barış için mücadele veren Türkiye'ye karşı yapılmış saygısızlıktır. Hamas liderleriyle planlanmış bir görüşmem yok. İsrail ile de planlanmış bir görüşmemiz yok. "


Erdoğan, Suriye'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda, ziyaretine ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının yarın açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Sayın Gökçek veyahut da Ankara adayıyla ilgili konularda yarın sadece biz Ankara'nın adayını açıklayacağız. Hafta sonunda, cumartesi veya pazar, şu anda çalışmalar devam ediyor. Gerek büyükşehir gerekse ilçelerle alakalı adaylarımızdan bir paketi daha açıklayacağız ama Ankara ile ilgili açıklamamız büyükşehir ve ilçelerini kapsayan bir açıklama olacak. Yarın saat 11.00'de genel merkezimizin büyük salonunda bu programımızı yapacağız."



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs