Deli Ergenekon Karayalçın'ı kurtaramaz | " /> Deli Ergenekon Karayalçın'ı kurtaramaz | "/>

En Sıcak Konular

Deli Ergenekon Karayalçın'ı kurtaramaz

30 Aralık 2008 09:31 tsi
Deli Ergenekon Karayalçın'ı kurtaramaz
Murat Karayalçın'ın, Ergenekon örgütünün daha 'deli' eylemler yapacağını söylemesi büyük tepki çekti.

Murat Karayalçın'ın, 'Seçimleri AK Parti kazanırsa 'deli Ergenekon'un ne yapacağı belli olmaz' diyerek seçmenleri tehdit etmesine sert tepki gösteren AK Partili Bozdağ, '29 Mart'ta Ankaralılar Karayalçın'a gerekli cevabı verecektir” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin oylarını koruması ya da artırması durumunda Türkiye'yi büyük tehlikelerin beklediğini savundu. Karayalçın, böyle bir durumda iktidara gelemeyenlerin başka arayışlara gireceğini belirterek, Ergenekon örgütünün daha 'deli' eylemler yapacağını söylemişti. Karayalçın'ın seçmenleri tehdit eden açıklamasına siyasi partilerden tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Karayalçın'ın bu açıklamasının seçmeni tehdit anlamı taşıdığını söyledi. Bozdağ, CHP lideri Deniz Baykal'ın Ergenekon terör örgütünün avukatı olarak kendisini açıklamakta bir sakınca görmediğini hatırlatarak, Baykal'ın belediye başkan adayına da böyle bir açıklamanın yakıştığını söyledi.

RESMEN TEHDİT

Bozdağ, Karayalçın'ın CHP'nin zihniyetini ortaya koyduğunu ifade ederek, “Bu resmen milleti tehdittir. Demokrasi dışı bir dayatmadır. 22 Temmuz'un sıcaklığı hâlâ tazedir. 29 Mart'ta milletimiz kendisini imalı veya aleni tehdit eden CHP zihniyetine demokrasiyi bir türlü içine sindirememiş olan gruplara, partilere ve CHP'nin belediye başkan adaylarına en büyük dersi oylarıyla verecektir. Murat Karayalçın Ankaralıları tehdit etme cüretini kendinde bulduysa bu Ankaralıları tanımadığını göstermektedir. 29 Mart'ta Ankaralılar eminim Karayalçın'a gerekli cevabı verecektir” dedi.

UMUTSUZLUĞUN GÖSTERGESİ

Bozdağ, Karayılçın'ın seçimlerden umudunu kestiğini ifade ederek, “Bu açıklamalar Karayalçın'ın umutsuzluğunun dışa vurumudur. Dışarıda bakınca seçimi alamayacağı ancak böyle birtakım tehditler savurarak bir mesafe alabilir miyim gayreti içinde görünüyor. Boş yere heveslenmesin Ankaralı AK Parti'den yanadır. AK Parti de Ankaralı'dan yanadır” diye konuştu.

ŞAŞIRMADIM

Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga, Karayalçın'ın bu açıklamalarının seçimi kazanmak için umudunu Ergenekon'a bağladığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Karayalçın'ın Ergenekon'u oy ve seçim kazanmak için kullanmasına üzüldüğünü, ancak şaşırmadığını kaydeden Özdalga, 'Ergenekon yargısız infaz yoluyla insanları öldüren, cinayet işleyen, demokratik rejime karşı darbe planlayan ve darbe provokasyonu yapan cumhuriyet tarihinin en karanlık örgütüdür. CHP lideri Deniz Baykal ise hiç utanmadan ve sıkılmadan bu örgütün avukatlığını yapıyor. Normal bir demokratik bir rejimde sokağa çıkamaması lazım, insanların yüzüne bakmaması lazım ama hâlâ Sayın Baykal partisinin başında ve oy istiyor. Böyle bir partiden Ankara adayı olan Karayalçın da Ergenekon'u kullanarak seçimi kazanmayı umuyor” dedi.

Siyaseti dizayn çabası

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Murat Karayalçın'ın bu açıklamalarına sert tepki gösterdi. Karayalçın'ın siyasetin CHP ile AK Parti'nin arasında devam etmesi için her yola başvuracağının görüldüğünü ifade eden Macit, “3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana tahterevallili bir siyaset dizayn edilmiştir. Bu seçimde bunun tutmamasından korkulmaktadır. 29 Mart'ta bu tutmayacaktır. Karayalçın kendince seçmeni tehdit ederek seçimin CHP ile AK Parti arasında geçmesini sağlamaya çalışmaktadır” diye konuştu.

yenişafak



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs