ameliyat | " /> ameliyat | "/>

En Sıcak Konular

Cep telefonu ışığıyla ameliyat

30 Aralık 2008 08:21 tsi
Cep telefonu ışığıyla ameliyat İsrail’in yüzlerce ton bomba yağdırdığı Gazze’de ölü sayısı 310’u, yaralı sayısı ise 1400’ü buldu. 72 saattir aralıksız çalışan doktorlar, hastaları koridorlarda cep telefonlarının ışığında ameliyat ediyor

İsrail’in Gazze bombardımanı tüm hızıyla sürerken, akaryakıt darboğazı yüzünden zaten zor durumda bulunan Gazze Şeridi’nde elektrik trafolarına ve kablolara da zarar verince, elektrik sıkıntısı had safhaya ulaştı. Bundan en fazla, 3 gündür aralıksız çalışan ve koridorlarda ameliyat yapan doktorlar etkileniyor.

Gazze’deki itfaiye araçlarından elektrik tamir araçlarına ve ambulanslara kadar her türlü aracın atılan füzelerin hedefinde bulunduğunu söyleyen doktor, ambulansların bir bölümünün çalışabildiğini anlattı.

Doktor, “hastanelerde yaralıları koyacak yer kalmadı. Koridorlar bile doldu. Sadece koridorda 30 kadar yaralıyı ameliyat ettim. Elektrik kesildi. Bazı yaralıları yakınlarının tuttuğu cep telefonlarının ışığı altında ameliyat etmek zorunda kaldım” dedi.

KORİDOR CESET KAYNIYOR

Filistinli doktor, telefon ışığı altında damar, sinir zedelenmesi gibi ameliyatları yaptığını belirtti ve şunları anlattı: “Bombardıman sonrası hemen hastaneye gittim. Cesetler üst üste yığılmış vaziyetteydi. Bazılarının başı kopmuş; kiminin bacak ve kolları eksikti. Ama beni ve diğer doktorları en fazla şaşırtan, vücudunda hiç yara-bere bulunmamasına rağmen, inanılmaz şekilde beyin zedelenmesine uğramışların durumu oldu. Bu nasıl oldu bilmiyoruz. Bombalanan yerlerden 50 dolayında kişi böyle geldi ve durumları ümitsizdi. Bugün, en geç yarın ölürler diye bekliyoruz.”

Filistin’de İntifada hazırlığı

HAMAS’ın roket saldırılarını önlemek için Gazze Şeridi’ne yüzlerce savaş uçağı ve helikopterden bomba yağdıran İsrail Ordusu’nun “Dökme Kurşun Operasyonu’nda” üçüncü gün de geride kaldı. 3 günde 310 kişinin ölümüne, 1400 kişinin yaralanmasına neden olan saldırılarda dün İslam Üniversitesi, İçişleri Bakanlığı, Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve Hamaslı komutan Mahir Zakut’un evinin de aralarında bulunduğu çok sayıda hedef vuruldu. Hamaslı komutan Zakut’un evde olmadığı sırada düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. İsrail Gazze’ye bomba yağdırırken, Filistinliler Hamas’ın sürgündeki lideri Halid Meşal’in “Üçüncü İntifada” çağrısına uyarak sokaklara döküldü. Filistinliler bir yandan sapan ve taşlarla İsrail askerlerine saldırırken, bir yandan da kaybettiklerini toprağa verdi. Cebaliye mülteci kampında bombaların hedefi olan bir cami yakınında yaşayan Beluşa ailesinin dramı dünyayı ağlattı. Ailenin yaşları 4 ila 17 arasında değişen 5 çocuğu gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Hahamlar Gazze sınırında

GAZZE’ye havadan yüzlerce ton bomba yağdıran İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ni çevreleyen alanları kapalı bölge ilan etti. Gazetecilerin bölgeden çıkması istenirken, bölgedeki yollar ordudan özel izin olmadıkça sivil ulaşıma yasaklandı. Gazze çevresinin kapatılması, kara operasyonu tahminleri çerçevesinde değerlendiriliyor. 6 bin 500 yedeği çağıran İsrail, zırhlı birliklerini Gazze çevresine kaydırdı. Erez geçiş noktası yakınında geçici üsler oluşturan İsrail Ordusu, buralarda tankları ve zırhlı buldozerleri muhtemel kara operasyonu için hazırlamaya başladı. Askerlerin konuşlandığı yerlere kadar gelen hahamlar, onlara destek veriyor ve akşam dualarını birlikte ediyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hamas’a karşı sonuna kadar savaşacaklarını bildirdi. İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Dan Harel de, operasyonlarının sonunda Hamas’a ait hiçbir binanın ayakta kalmayacağını söyledi.

Türk anneden imdat çığlığı

Filistinli bir avukatla evli olan ve Gazze’de bulunan Burcu Najjar (31), İzmir’de oturan anne ve babasıyla internet aracılığı ile görüşerek, yaşadıklarını anlattı. Baba Cevat Koca, şunları aktardı: ‘’Saldırıda damadımın annesi de ölmüş. Kızım ve damadım, 4 çocukları ile bodrum katına sığınmış. Çok korktuklarını söyledi. Bodrumda yaktıkları ateşte ekmek yaparak karınlarını doyuruyorlarmış. Yardım istiyorlar.’’ Anne Zehra Koca da ağlayarak kızının ve torunlarının hayatından endişe ettiğini söyledi.

Akşam



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs