En Sıcak Konular

Meteorolojiden önemli uyarı

29 Aralık 2008 22:03 tsi
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı devam edecek. Meteoroloji buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. İşte bölgelerden hava durumu..

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yarın ve çarşamba günü, özellikle gece ve sabah saatlerinde görülebilecek buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Yıldırım, İstanbul'da halen aralıklarla karla karışık yağmur, yüksek yerlerde ise kar şeklinde devam eden yağışın, akşam saatlerinden sonra tüm kentte kar yağışına dönüşeceğini kaydetti.

Kar yağışının bu geceden itibaren ve yarın aralıklı devam edeceğini belirten Yıldırım, 31 Aralık Çarşamba günü ise karın yerini tekrar karla karışık yağmura bırakacağını dile getirdi.

Rüzgarın poyrazdan kuvvetli eseceğini de ifade eden Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, kar yağışının 1 Ocak Perşembe günü ise İstanbul'da etkisini kaybedeceğini, 2 Aralık Cuma gününden itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede artmaya başlayacağını söyledi.

Hava sıcaklıklarının yarın en düşük 0 (Sıfır), en yüksek 3 derece, Çarşamba günü 1-4 derece, Perşembe günü ise 2-7 derece olacağını kaydeden Yıldırım, "Yarın ve Çarşamba günü, özellikle gece ve sabah saatlerinde görülebilecek buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir" dedi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda (Bilecik, Bursa, Balıkesir) buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli olarak esecek.

Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı zamanla çok bulutlu, doğusu (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah vegece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeyinde sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

 



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,022 µs