En Sıcak Konular

ASKİ'de sayaçtan 11 tutuklama

29 Aralık 2008 21:11 tsi
ASKİ'de sayaçtan 11 tutuklama Ankara Büyük Şehir Belediyesi'nin sayaçları Kılıçdaroğlu ve Gökçek arasındaki "düello"nun temel gündemiydi. Öyle görünüyor ki bu sayaç mevzuu uzun süre daha konuşulacak. Sayaç sorununda son gelişme: 11 tutuklama...

ASKİ'ye bağlı taşeron firmada çalışan, sayaç okumalarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla aralarında belediye meclis üyesinin de bulunduğu 11 zanlı tutuklandı.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresine (ASKİ) bağlı taşeron firmada çalışan, sayaç okumalarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla göz altına alınan, aralarında belediye meclis üyesinin de bulunduğu 11 zanlı tutuklandı.

Adana Adliyesine sevk edilen 11 zanlı, Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyesi M.Ç. ile H.Ö, M.Ö, M.Ç, H.A.G, H.C, O.C, H.D, A.Ö, A.C ve İ.Y'nin tutuklanmalarına karar verilerek, cezaevine konuldu.

Su sayaçlarının okunmasında usulsüzlük yapıldığı ve devletin zarara uğratıldığı yönündeki iddialar üzerine yaklaşık 6 ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında 25 aralıkta 9 ayrı noktada eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve ASKİ'ye taşeron olarak hizmet veren Alp Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Elsan AŞ'nin toplam 10 çalışanı ile belediye meclis üyesi M.Ç, gözaltına alınmıştı.

Bazı zanlıların, taşeron firmanın değişmesine karşın 20-25 yıldır ASKİ'ye hizmet verdikleri tespit edilmiş, evlerde yapılan aramada ise bir zanlının evinde 500 bin YTL nakit para ile bir miktar döviz, altın, çok sayıda su sayacı ve sahte mühür ele geçirilmişti.

Zanlıların, büyük işletme aboneleri ile irtibat kurarak yüksek gelen su faturalarını sayaçlarda usulsüzlük yaparak daha düşük hale getirdikleri, kaçak su kullanımına göz yumdukları, yaptıkları usulsüzlük karşılığında abonelerden 500 ile 2 bin YTL arasında para talep ettikleri öne sürülüyor.



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs