En Sıcak Konular

AK Parti'de en sert tepki ondan geldi

29 Aralık 2008 16:36 tsi
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından AK Parti Hükümeti yeterli tepkiyi göstermemekle suçlanıyor. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan İsrail'in soykırım yaptığını söyledi.

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan yazılı bir açıklama yaparak İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir şekilde kınadı. Saldırıları, "Adı konulmamış tedrici bir soykırım" olarak değerlendiren Aslan, "Dün insanlığın karşısında uğradıkları zulümlerden dolayı merhamet dilenenler,bugünün “barbarları” olmuşlardır.Yarın tarih tekerrür ederse insanlığın karşısına merhamet dilenmek için hangi yüzle çıkacaklardır." diye sordu.
 
TÜM DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR
Yaşanan vahşetin dünya kamuoyunun önünde cereyan ettiğini dile getiren Aslan, Henüz bir kınamada bile bulunmayan ABD ve AB'nin yanında Rusya, Çin ve Japonya gibi önemli ülkeler de sorunun çözümüne yönelik bir çabanın içine girmelidirler. Çünkü yaşanan gelişmeler, sadece Ortadoğu'yu değil, tüm dünya barışını tehdit eder hale gelmiştir." ifadelerinde bulundu.

ŞİDDETLE LANETLİYORUZ
"İsrail askeri güçlerinin Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği ve çok sayıda masum Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılarını, birer insan ve parlamenter olarak şiddetle lanetliyoruz." diyen Aslan, " Bu saldırıların ve atılan füzelerin sivil yerleşim merkezlerini hedef alması da İsrail’in vahşette sınır tanımadığının açık bir göstergesidir." diye konuştu.

VİCDANİ VE HUKUKİ İZAHI YOK

Gazze'de yapılan saldırıların insani ,vicdani ve hukuki bir izahının olmadığını belirten Aslan, şunları söyledi: "Bu konuda Parlamentolararası Dostluk Grubu olarak İsrail'in bu tavrını açık ve net olarak lanetliyoruz. Hiçbir gerekçe böyle bir uygulamayı haklı ve meşru kılamaz. Hiçbir siyasi manevra, Filistin halkına uygulanan bu zulmün mazereti olamaz. Bu yaşananlar en hafif deyimle bir insanlık suçudur. Ayrıca yapılan bu saldırıyı, Ortadoğu’da barışın sağlanması için büyük çaba sarfeden Türkiye’ye karşı da yapılmış bir saygısızlık olarak kabul ediyoruz. Bu vahşete İslam ülkelerinin üst kuruluşu olan İKÖ de sessiz kalmamalı ve Filistin özel oturumuyla acilen toplanmalıdır. Bugün gelinen noktada, Gazze’de yaşananlar bütün dünya ülkelerinin insanlık sınavıdır. Çünkü bu insanlık dışı saldırılar bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilmektedir. Çok net ifade ediyoruz’ki Bu bir insanlık suçudur. Bu adı konulmamış ve tedricen uygulamada olan bir soykırımdır. İsrail derhal bu saldırılara son vermelidir. Bütün bölgeyi çok ciddî bir savaş tehlikesiyle karşı karşıya getiren, Dünyada huzuru, istikrarı ve güvenliği kökünden sarsan bu saldırganlığa "dur" diyemeyen, İsrail'e uymak zorunda bulunduğu bazı evrensel kriterleri etkili şekilde hatırlatamayan insanlık âlemi, bu zulüm ve saldırılara iştirak etmiş olmaktadır."

8 SUTUN

 



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,457 µs