Binbaşı olmuş! | " /> Binbaşı olmuş! | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney Binbaşı olmuş!

29 Aralık 2008 14:50 tsi
Tuncay Güney Binbaşı olmuş! Semih Tufan Gülaltay sorgusunda, Tuncay Güney'in, Binbaşı süsü vermiş olarak kendisini ziyaret ettiğini ileri sürdü. Bakın özel izin devletin hangi kademesinden çıkmış?

'Ergenekon' davasının 34'üncü duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, Erkut Ersoy, Hüseyin Görüm, Mete Yalazangil, Sevgi Erenerol ve Abdullah Arapoğulları dışındaki 39 tutuklu sanık geldi. Tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk, Rafet Arslan ve Emin Caner Yiğit de duruşmaya katıldı.

Ergenekon davasının 34. duruşmasında, bu davanın tutuksuz sanığı olan ancak başka suçtan tutuklu bulunan Semih Tufan Gülaltay'ın çapraz sorgusu yapıldı. Günaltay, Tuncay Güney'le ilgili ilginç iddialarda bulundu.

"GÖREVLİ BİNBAŞI OLARAK GELDİĞİNİ SÖYLEDİLER"

Gülaltay'a, Tuncay Güney'in kendisini Yozgat Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sıradaki ziyareti soruldu. Gülaltay, Tuncay Güney'in binbaşı sıfatıyla kendisini cezaevinde görmeye geldiğini anlattı. Gülaltay, "Tuncay Güney, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı'ndan özel izin almış, cezaevi savcısının refaketiyle geldi. Görevli Binbaşı olarak geldiğini söylediler. Binbaşı olacak yaşta değildi, bu nedenle şüphelendim. Devre arkadaşlarını, kimleri tanıdığını sordum. Veli Küçük tarafından gönderildiğini söyledi. Özel Harpçi olduğunu söylüyordu. Ancak elleri manikürlüydü. Sert konuştum gitti " şeklinde konuştu.

MEHMET EYMÜR'E SUÇLAMA

Gülaltay, Emekli Tümgeneral Veli Küçük ile yargılama sırasında yaptığı görüşmelerde, Küçük'ün kendisine, Tuncay Güney'in cezaevine gittiğinden haberi olmadığını belirttiğini söyledi. Gülaltay, "Veli Küçük, bu adamı ciddiye almadığını belirterek, bunda bir komplo olduğunu belirtmişti" dedi . Gülaltay, Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'ın sorusu üzerine, resmi istihbarat kurumlarında görev almadığını da belirtti. Semih Tufan Gülaltay, MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür'ün bu davayı beyanlarıyla ve emniyetteki bağlantılarıyla başlatan ve yönlediren kişi olduğunu söyleyerek, "Mehmet Eymür ve kadrosu bu mahkemeninin aradığı küresel örgütün beyin kadrosudur. Mehmet Eymür ve kadrosunun işlediği cinayetlerle ilgili milyonlarca belge internette mevcuttur" iddiasında bulundu.

"YEŞİL İLE BULUŞACAKTIK"

Gülaltay, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırımla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeşil'i Mahmut Yıldırım olarak tanıdığını söyleyen Gülaltay, "Yıldırım, Mehmet Eymür'ün yoldan çıkmış biri olduğunu söylemişti. Muhtemelen Eymür onu da takip ettirdiği için aramızdaki münasebetten rahatsız oldu. Arnavutköy'de bir restoranda buluşacaktık. Ankara'dan yola çıktı. O gece kayboldu. O geceden sonra kimse kendisinden haber alamadı. Eymür'ü kim deşifre ettiyse, hep şaibeli bir şekilde ölmüş, Mahmut Yıldırım gibi cenazesi bulunamamıştır. Bu kadar kirli bir adam benimle ilgili ifade veriyor" diye konuştu.

ÇAPRAZ SORGU SONA ERDİ

Cumhuriyet Savcısı Taşkın, Mahmut Yıldırım'ın MİT'e çalışıp çalışmadığını sordu. Gülaltay, "Mahmut Yıldırım'ın MİT'in elemanı olduğunu bilmeyen yok. Eymür'e bağlı bir insandı. Yıldırım, ülkücü, vatansever, devletine yardım etmiş bir insandır" dedi. Gülaltay, Danıştay saldırısının aydınlatılması gerektiğini belirterek, Mehmet Eymür, Cemal Alparslan Ertuğ ve Tuncay Güney'in bu mahkemede sorgulanmadıkları sürece, davanın göstermelik olacağını kaydetti. Gülaltay'ın çapraz sorgusu sona erdi.

A.A.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs