En Sıcak Konular

'Noel baba' da CHP'de...

27 Aralık 2008 18:07 tsi
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'den başkan Topbaş'a hodri meydan. Partiye katılım töreninde Tekin meydan okudu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle partiye katılanlara rozetleri törenle takıldı. CHP'ye katılanlar arasında bulunan Zeytinburnu Spor Kulübü başkanı İsmail Meracı'nın törene "Noel Baba" kıyafetiyle gelmesi dikkat çekti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle partiye katılanlara rozetleri törenle takıldı.

Törende konuşan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, AK Parti iktidarının İstanbul'u hangi noktaya getirdiğini iyi bilen vatandaşların CHP'ye ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

Ermeni ve museviler de vardı

Tekin, son 6 aydır CHP'ye üyelik için başvuranların sayısının 70 binin üstünde olduğunu kaydederek, önümüzdeki günlerde üç ana bölgede yapılacak törenlerle yeni katılımlar olacağını bildirdi.

Törende, Gürsel Tekin ve İstanbul İstanbul Milletvekili Çetin Soysal tarafından, aralarında Musevi ve Ermeni vatandaşlar ile başka siyasi partilerden CHP'ye geçenlerin de bulunduğu 45 kişiye, partiye katıldığı belirtilen 5 bin kişiyi temsilen rozet takıldı.

Tören sırasında çoğu kişi ayakta kalırken, ilginin oldukça fazla olduğu görüldü. CHP saflarına katılanlar arasında ilk dikkat çeken türbanlı ve çarşaflı kadınlar oldu.

Türbanlı kadınlardan biri olan Aslıhan Öztekin, daha önce Cumhuriyet evlerinde çalıştığını ve CHP'ye katılmaya karar verdiğini söyledi. "Başkanımızın arkasındayız" diyen Ertekin, oldukça heyecanlıydı.

Bu arada Noel Baba da CHP 'li oldu. Noel baba kılığına girerek törene katılan Zeytinburnu Spor Kulübü Başkanı İsmail Meracı, "İstanbul'u alacağız "diyerek CHP saflarına katıldı. Gürsel Tekin'in parti rozetini takmasından sonra Meracı, takma sakal ve bıyığını çıkardı.

Belediye başkan adaylarıyla ilgili sorular

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, "İl başkanlığı görevinizden istifa ettiğiniz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için hazırlandığınız söyleniyor, ne diyorsunuz?" sorusu üzerine, "Adaylık süreci içerisinde Genel Başkanımız Deniz Baykal ve Merkez Yönetim Kurulumuz hemen hemen bütün il başkanlarının istifalarını alır ve gerektiği zaman da işleme koyar" dedi.

Belediye başkanlığı için aday isimlerinin önemli olmadığını, bütün CHP'lilerin bu görevi yapabilecek kapasitede olduğunu ifade eden Tekin, "Çok ciddi isimlerle karşınıza çıkacağız. Merak etmeyin. Ama netleşmiş bir şey yok. Birçok aday adayı arkadaşımız var. Kimseye de haksızlık etmek istemiyoruz" diye konuştu.

Gürsel Tekin aday mı?

Gürsel Tekin, "Siz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı mısınız?" sorusunu ise "Teşekkürler" diyerek yanıtlamadı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı yönündeki haberlere ilişkin de Tekin, "İstanbul halkı hiç merak etmesin, çok ciddi adaylarla karşı karşıya gelecek" dedi.

Tekin, CHP'nin tüm aday adaylarının son derece nitelikli kişiler olduğunu, sadece Büyükşehir Belediyesi değil, tüm İstanbul'u yönetecek bir kadroyla ortaya çıkacaklarını bildirdi.

"Sürpriz bir aday çıkabilir mi?" sorusuna Tekin, "Elbette her şey olabilir. Ama isim konusunda bana bir şey söylemeyin" yanıtını verdi.



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,374 µs