En Sıcak Konular

Solda büyük ittifak!

27 Aralık 2008 16:50 tsi
Aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisinin (ÖDP) de yer aldığı bazı siyasi partiler, 29 Mart 2009 yerel seçimlerine ortak adaylarla katılacak.

Taksim Square Otel'de düzenlenen basın toplantısında, siyasi partilerin seçimlere ilişkin ortak deklarasyonunu Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı Sevim Belli okudu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerine Türkiye'nin kriz ortamında girdiği vurgulanan deklarasyonda, ABD'de başlayan krizin dünya çapına yayıldığı belirtildi.

''IMF'ye bağlı politikalar uyguladığı'' ifade edilen Türkiye'nin, ekonomik krizden en çok etkilenecek ülkelerden olacağı ifade edilen deklarasyonda şunlar kaydedildi:

''Egemen güçler, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde bugüne kadar uyguladıkları krizi yaratan sömürü politikalarına, piyasacı politikalarına bir kez daha oy istiyor. Yine egemen güçler, devlet olanaklarını da harekete geçirerek AKP eli ile DTP'ye yönelik saldırı politikalarını arttırarak DTP'nin yönettiği yerel yönetimleri ele geçirmeyi hedefliyor. Egemen güçlerin, AKP, CHP ve diğer düzen partilerinin karşısında eşitlikçi-özgürlükçü, halktan yana bir seçeneği ortaya çıkarmak bu yerel seçimlerin temel bir görevi olarak önümüzde duruyor.

İşte bunun için emperyalizme, kapitalizme ve bunların ürettiği gericiliğe karşı çıkan, askeri vesayeti, milliyetçi-ırkçı, ayrımcı ve cinsiyetçi politikaları reddeden, ekolojik dengeyi savunan, Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyen, Alevi yurttaşların inanç özgürlüğü ve eşitlik taleplerine sahip çıkan güçler olarak, 29 Mart 2009 yerel seçimleri için bir araya geliyoruz.''

Deklarasyonda, mümkün olan her il, ilçe, belde ve mahallede oluşturulacak yerel platformlarda, halkın çıkarlarını temel alan programlar çerçevesinde, ortak adayları, halkın katılımını içeren demokratik yöntemlerle belirleyerek alternatif yaratılmaya çalışılacağı bildirildi.

Basın açıklamasına, ortak deklarasyona imza atan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Aydemir Güler, Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk, DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Açıklamayı DTP (Demokratik Toplum Partisi), ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi), EMEP (Emek Partisi), TKP (Türkiye Komünist Partisi), SDP (Sosyalist Demokrasi Partisi), EHP (Emekçi Hareket Partisi), DSİP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi), Sosyalist Parti, Yeşiller Partisi, DİP Girişimi (Devrimci İşçi Partisi Girişimi), Halkevleri, ESP (Ezilenlerin Sosyalist Platformu), DHP (Demokratik Haklar Federasyonu), SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu), SEH (Sosyalist Emek Hareketi), TÖP (Toplumsal Özgürlük Platformu), Anti-Kapitalist, Teori ve Politika, Kaldıraç, HKM (Halk Kültür Merkezleri), Türkiye Gerçeği, Köz, Proletaryanın Kurtuluşu, 78’liler Girişimi hazırladı.

Sol cephe, yerel yönetimlere emekçilerin ihtiyaçları doğrultusunda merkezi bütçeden kaynak aktarılmasını ve yerel hizmetleri piyasalaştıran, taşeronlaştıran, özelleştiren, parası olanın hizmet alacağı yerel yönetim anlayışına son verecek kamucu, sosyal bir yerel yönetim anlayışını savunacaklarını kaydettiler.

Gazeteport



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs