İstanbul adayı | " /> İstanbul adayı | "/>

En Sıcak Konular

İşte CHP'nin İstanbul adayı

26 Aralık 2008 16:40 tsi
İşte CHP'nin İstanbul adayı CHP'nin İstanbul'u yönetecek kadrosu şekilleniyor. İstanbul'u yeniden almak isteyen CHP'nin, İstanbul halkına sadece belediye başkanını değil 5 yıl boyunca İstanbul'u yönetecek 3'lü beyin takımını da açıklayacağı öğrenildi.

İşte CHP'nin İstanbul'u yönetmeye aday kadrosu:
Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Meclis Başkan Vekili: Gürsel Tekin
Genel Sekreter: Prof. Dr. Alper ünlü

CHP'nin İstanbul'u yönetecek kadrosu şekilleniyor. İstanbul'u yeniden almak isteyen CHP'nin, İstanbul halkına sadece belediye başkanını değil 5 yıl boyunca İstanbul'u yönetecek 3'lü beyin takımını da açıklayacağı öğrenildi. Üçlü yapının başında "belediye başkan adayı" olarak, yolsuzluk açıklamalarıyla öne çıkan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "meclis başkan vekili" olarak çarşaf açılımının mimarı sayılan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "genel sekreter" olarak ise İTÜ Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Ünlü'nün adı geçiyor.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Kadir Topbaş'ı açıklamasının ardından, CHP'nin adayı merakla bekleniyor. Çok sayıda tanınmış kişinin adı geçmesine rağmen bugüne kadar adayın belirlenmemesi, kamuoyundaki merakı daha da arttırıyor. CHP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Deniz Baykal sadece belediye başkan adayını değil, İstanbul'u yönetecek 3'lü yapıyı yani beyin takımını aynı anda açıklayacak.

Edinilen bilgilere göre, son dönemde AKP'li milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik yolsuzluk açıklamalarıyla öne çıkan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi, belediye başkan adaylığı için ağırlık kazanıyor. Baykal'ın, İstanbul'da seçimi kazanmak için yıpranmamış ve her geçen gün yıldızı parlayan bir isim olan Kılıçdaroğlu'nu tercih ettiği konuşuluyor.
Daha önce başkan adaylığını düşünmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nun, Genel Merkez'in bu kararını geri çevirmeyeği kulislerde konuşulanlar arasında.

Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki üçlü yapıda, belediye meclis başkanvekilliği için CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin düşünülüyor. İstanbul'la ilgili tüm kararların alındığı Belediye Meclisi'nin başkanvekilliği için düşünülen Gürsel Tekin, CHP'nin çarşaf açılımının da mimarı.

Genel sekreterlik için İTÜ Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Ünlü ağırlık kazanıyor. Özellikle raylı sistemler konusundaki uzmanlığıyla tanınan Ünlü, Marmaray Tüp Geçidi ile ilgili de çalışmalar yapıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Ocak ayının ikinci haftasına kadar İstanbul'u yönetecek üçlü yapıyı açıklaması bekleniyor.

Yerel seçimlerden önce başkan adayının açıklandığı, seçimin kazanılması halinde meclis başkan vekili ve genel sekreterin belli olduğunu belirtilirken, CHP'nin ilk kez kenti yönetecek 3'lü bir kadroyu kamuoyuna açıklayacağı ifade ediliyor.

39 ilçeden 20'si belli

Bu arada CHP'nin ilçe belediye başkan adayları da belli oluyor. Hasan Akgün (Büyükçekmece), Lemi Çelik (Güngören), Bayram Ali Çeşmeli (Bağcılar), Gültekin Salter (Kağıthane), Bahri Sipahioğlu (Bayrampaşa), Saffet Bulut (Bahçelievler), Cemil Ekşi (Tuzla), Osman Nuri Bedir (Sultanbeyli), Hüseyin Avni Sipahi (Çekmeköy), Osman Gürcan Çelikkol (Beylikdüzü), Selami Değirmenci (Silivri), Cem Kara (Çatalca), Erman Çayıroğlu (Şile), Alaattin Köseler (Beykoz), Adil Emecan (Zeytinburnu),  Ercan Karabayır (Sultangazi), Kemal Aydın'ın (Başakşehir) aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mevcut başkanlardan Selami Öztürk (Kadıköy), İsmail Ünal (Beşiktaş), Mustafa Değirmenci (Avcılar), Ateş Ünal Erzen'in (Bakırköy) yeniden aday olması beklenirken, Kartal'da Emre Saltık ismi öne çıkıyor. Sarıyer'de ise Gökhan Zeybek ve Sedat Özsoy arasında tercih yapılması bekleniyor.
 

habertürk



Bu haber 1,008 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs