En Sıcak Konular

Mecliste olay var!

26 Aralık 2008 16:21 tsi
Meclis Genel Kurulu'nda ortalık fena halde karıştı. DTP'li Sırrı Sakık, CHP Malatya milletvekilini salonda dövdü...

Bütçe görüşmelerinde ortalık birbirine girdi. DTP'li Sırrı Sakık, CHP Malatya milletvekiline yumruk attı.

CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu,  "ihbarcı" sözü yüzünden dayak yedi.

Olayın ayrıntılarına gelince...
Sırrı Sakık dün genel kurulda Malatya İnönünü üniversitesi hastanesinde yaşanan bir sağlık skandalını gündeme getirmiş ve "İhbarcılık iyi bir şey değil ama Sayın sağlık bakanı bunu ihbar kabul ederek gereğini yapmalı" demişti.

Sağlık Bakanı da "bunu ihbar kabul edip, konuyla ilgileneceğini" söylemişti.

VEKİL İHBARCI DEYİNCE ÇILDIRDI

Bugün Sırrı Sakık, Meclis'de başka bir konuda konuşmak için söz almaya çalıştı. İşte tam bu sırada CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "ihbarcı, ihbarcı" diye Sakık'a laf attı.

 
Bütçe görüşmelerinde ortalık birbirine girdi. DTP'li Sırrı Sakık, CHP Malatya milletvekiline yumruk attı.
 
Bu sözü bir kaç kez tekrarlayınca Sakık, çileden çıkıp Aslanoğlu'nun üstüne atladı. Kimsenin araya girmesine fırsat kalmadan da Aslanoğlu'nu yumrukladı.

AYIP ETTİM

Kavga üzerine oturumu yöneten Meral Akşener oturuma ara verdi. İdare vekilleri araya girip Sırrı Sakık'ı dışarı çıkardılar. Kulise oturtulan Sakık, sakinleştirilmeye çalışıldı.

Olayı duyan Ahmet Türk de Sakık'ın yanına geldi. Sırrı Sakık yaptığı açıklamada "ihbarcı lafı benim için ağır bir laf. Bir kaç defa tekrar etti. Dayanamadım böyle kötü bir olay oldu, ayıp ettim, üzgünüm" dedi.

O sırada Ahmet Türk "Ne derse desin, senin yumruk atmanı gerektirmez. Hiç hoş olmadı" diyerek Sakık'ı uyardı.

TOPTAN DEVREYE GİRDİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan derhal devreye girerek, partilerin grup başkanvekillerini ve CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'nu makamına çağırdı. Küçük bir toplantı yapıldı. Sorun Başkan Toptan'ın devreye girmesiyle çözüldü.

VE BARIŞTIRMA OPERASYONU

Oturum yeniden açıldığında Başkan Meral Akşener, yaşanan olayın üzücü olduğunu ve bu nedenle önce DTP'li Selahattin Demirtaş ve diğer grup başkanvekilleri ve isterlerse kavgaya karışan iki milletvekiline söz vereceğini söyledi.

DEMİRTAŞ : "ÖZÜR DİLERİZ"

Söz alan DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, yaşanan olayın üzücü olduğunu ve yorgunluktan kaynaklandığını belirterek, "Bir daha böyle bir olay yaşanmayacaktır. CHP grubundan ve Aslanoğlu'ndan ve tüm milletimizden özür dilerim" dedi.

OKAY : "HOŞ OLMADI"

CHP Grup Başkanvekili hakkı Süha Okay da kürsüye gelerek, "Müessir bir olay yaşandı. Kamuoyunda yine Meclis'te kavga oldu intibaı oluşacaktır. Aslanoğlu sadece sakık'ın dünkü sözlerini yineledi. Sakık gelip yumruk sallamıştır. Aslanoğlu'na yumruk gelmedi ama değse de değmese de hoş olmamıştır. TBMM Başkanımız devreye girmiştir. Herkes üzüntülerini belirtmiştir. Bu davranışın içtüzükte müeyyidesi vardır. Ama Aslanoğlu bunu istemeyecektir. Bundan sonra böyle bir olay yaşanması gerekir" dedi.

ERGÜN: "KINIYORUZ"

AKP Grup Başkanvekili nihat Ergün de söz alarak, yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu belirterek, "İnsan duygusal bir varlık. Hep iyi duyguların öne çıkmasını istiyoruz ama bazen öfkemize yeniliyoruz. Bu tür davranışlar parlamentoya bir şey kazandırmıyor. Bu müessif olayı kınıyoruz. Bundan sonra böyle bir olay olmaması için herkesi sağrduyuya davet ediyoruz" diye konuştu.

ŞANDIR: "FİİLİ SALDIRI OLMAMALI"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Gerçekten ağır bir iş yapıyoruz, yoğun bir mesai sürdürüyoruz. Burada yorgunluğun getirtiği gerginlikler oluyor. Ama böyle fiili saldırıya dönüşmemesi gerekir. Geçmişte bir vekil arkadaşımız hayatını yitirdi. Böyle olaylar olmamalı. Herkes biraz daha özenli olmalı" dedi. 

 İnternet haber



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs