yine konuştu ! | " /> yine konuştu ! | "/>

En Sıcak Konular

Canan Arıtman yine konuştu !

24 Aralık 2008 19:27 tsi
Canan Arıtman yine konuştu ! 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün annesinin etnik kökeni araştırın' diyerek tepki çeken CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman yeni bir yazılı açıklama daha yaptı.

Daha önceki yaptığı yazılı açıklamada "Hiç birimiz soyağacıyla etnik kimliğimizi ispat edemeyiz" diyerek sözlerinin arkasında olduğunu gösteren Arıtman, bu seferde "Bir kişiye anneannen İngiliz demek aşağılama olamazsa Ermeni demek de olamaz. " açıklamasını yaptı. Arıtman'ın yazılı açıklaması şöyle;

"Öncelikle değerli medyamıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bir süredir bana karşı yürütülen “Medya Linci Kampanyası ile beni milletin kalbine çaktınız. 20 yıldır siyaset yapıyorum. Her zaman sevilen bir siyasetçi oldum ama bu sefer doruk yaptı.

Değerli medyamızın bir- iki algılama hatasını da düzelteyim:
Bir kişiye anneannen İngiliz demek aşağılama olamazsa Ermeni demek de olamaz. Ermeni kelimesine hiçbir olumsuz anlam yüklemeden konuştum. Siyasetçi olmadan önce hekim olarak yetiştirilmiş bir kişi olarak insanı sadece insan olarak görüyorum. İnsana bakarken onun cinsiyetini, rengini, dilini, dinini, ırkını, diğer hiçbir aidiyetini göremem. Bunun eğitimini aldım, yaşam biçimim ve değiştirilemez bakış açım oldu. 36 yıldır tıbbi dil kullanan biri olarak çok spontan, hiçbir ayrımcılık yüklemeden kullandım. Lütfen bunu anlamamazlığa gelmeye devam etmeyin.

Derdim sadece Cumhurbaşkanının Ermeni diasporasının Türkiye projesini yürütenlere verdiği desteği sorgulamaktı.

Beni linç etmeye çalışan medyamıza iki sorum var.

1. Ermeni kelimesine hiçbir olumsuz anlam yüklemeyen beni linç ederken bu nitelemeyi kendisinin ve ailesinin şerefine, haysiyetine ağır bir saldırı, hakaret olarak kabul edip, hakkımda dava açan Sayın Cumhurbaşkanı Ermenileri rencide etmiş olmuyor mu? Sayın Cumhurbaşkanını niçin linç programınıza dahil etmiyorsunuz? Böyle çifte standart olur mu?

2. Benim cezamı kestiniz, partiden ihracımı istiyor ve CHP yönetimine baskı yapıyorsunuz. Acaba Sayın Cumhurbaşkanının da istifasını isteyecek misiniz?

Son husus olarak da bir ricam olacak. Günlerdir işi esastan uzak tutarak, teferruat ile uğraştınız. Esas neydi? Cumhurbaşkanı Anayasal görevi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletinden yana taraf olma mecburiyetindeyken, niçin soykırım suçu işlediğimizi kabul eden özürcü imzacıları destekliyor? Neden yüksek sesle Türk milleti soykırım suçu işlememiştir demiyor?

Kişisel tercihler resmi devlet politikasını mı değiştirdi? Ben bir haftadır soruyorum, ama hala Cumhurbaşkanından bir cevap yok. Lütfen bir de sizler sorar mısınız?"

samanyoluhaber



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs