imalı tehdit! | " /> imalı tehdit! | "/>

En Sıcak Konular

Savcı ve gazetecilere avukattan imalı tehdit!

24 Aralık 2008 09:24 tsi
Savcı ve gazetecilere avukattan  imalı tehdit!
ERGENEKON davasının 31. duruşmasında tutuklu sanık gazeteci Vedat Yenerer’in avukatı savcılar ve gazetecileri suçlayıp, üstü örtülü tehdit etti.

Yenerer’in avukatı savcılar ve gazetecileri suçlayıp, üstü örtülü tehdit etti. Savcı Öz’ün basına bilgi sizdırdığını iddia eden Ergül, ‘Bir gazeteci bu konuşmaları kaydetti. 5 yıl sonra yayınlayacak’ dedi.

ERGENEKON davasının 31. duruşmasında tutuklu sanık gazeteci Vedat Yenerer’in avukatı savunmasına devam etti. Gazeteci Yenerer’in avukatı Vural Ergül, 10 aydır tutuklu bulunan müvekkiliyle ilgili savunma yapmak yerine basın mensuplarına suçlayıcı iddialarda bulundu. Savunmasında sürekli suçlayıcı ifadeler kullanarak gazetecilerin operasyonun parçası olduğunu iddia eden Ergül, Savcı Zekeriya Öz’ün, bazı basın mensuplarını farklı zamanlarda odasına çağırıp bilgi verdiğini öne sürdü.

ARKADAŞI NEDEN 5 YIL BEKLİYOR?

AVUKAT Ergül, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan ve arkadaşı olduğunu söylediği bir gazetecinin Savcı Zekeriya Öz’ün basına bilgi verirken sesini kaydetitğini iddia etti. Ergül, ses kaydını yapan kişinin 5 yıl sonra bu kaydı kamuoyuna sunacağını öne sürdü. Gazetecilerin ses kaydı yaparak suç işlediğini öne süren Ergül’e basın mensuplarının tepkisi gecikmedi. ‘Hepimizi zan altında bırakıyorsun’ diyen gazeteciler duruşma salonundan ayrıldı ve Ergül’ün savunmasını dinlemedi.

YABANCI GAZETELER HANGİSİ?

TUNCAY Güney’in, Doğu Perinçek hakkında da PKK-ERNK adına düzenlenmiş 2 sahte mektubu gönderdiğini iddia eden Ergül, Güney’in bununla ilgili yargılandığını öne sürdü. Güney’in İsrail adına İslami cemaatlere sızıp istihbarat çalışması yaptığını idida eden Ergül’e Doğu Perinçek bu bilgilerin kaynağını sordu. Ergül ise referansını yabancı gazetelerden aldığını söyledi. Ancak kaynak vermedi.

28 Şubat senaristinden yeni senaryo

28 Şubat sürecindeki Ali Kalkancı- Müslüm Gündüz - Fadime Şahin tezgahının kurucularından Ümit Oğuztan, Ergenekon terör örgütü davası kapsamında yaptığı savunmada, savcıların kendisini kumpas kurarak tutuklattıklarını iddia etti. Yaklaşık 1 saatte savunmasını tamamlayan Oğuztan, gizli tanık olmayı reddettiği için tutuklandığını öne sürdü.

‘BANA TUZAK KURDULAR’

ERGENEKON soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığını anlatan Oğuztan, ‘Daha sonra savcı gizli tanık olmamı istedi. Ben gizli tanık olmayınca da boş disketler doldurularak tutuklandım. Devlet namuslu vatandaşlarına tuzak kurmaz, namussuzuna da kurmaz. Çünkü o bir devlettir’ iddiasında bulundu.

Yazılı sözleşmemiz yok

ERGENEKON tutuklu sanığı İsmail Yıldız CHP Milletvekilli Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki fatura tartışmasıyla ilgili 7 sayfalık bir basın açıklaması yaptı. Araştırmaların başladığı Haziran 2001 tarihinden Haziran 2003 tarihine kadar Melih Gökçek’in hiçbir ödeme yapmadığını vurgulayan Yıldız, Gökçek ile aralarında yazılı bir sözleşme olmadığını sadece sözlü akitleri bulunduğunu savundu. 13 Haziran 2003 tarihinde noter kanalıyla fatura gönderip Gökçek’ten parayı istediğini ancak parayı alamadığını anlatan Yıldız, faturada belirtilen çalışmayı ise yaptıklarını savundu.

Hem duruşma hem spor

ERGENEKON terör örgütü davasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bir spor salonu yapımına başlandı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde, buradaki açık cezaevinde kalan hükümlülerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan spor salonu Ergenekon gibi çok sanıklı davaların duruşmalarının yapılması için de dizayn edilecek. Ergenekon davasında duruşma salonunun yetersiz kalması nedeniyle süreci hızlandırılan spor ve mahkeme salonunun Ergenekon davasında gelecek ek iddianame sonrası sanık sayısındaki artış da düşünülerek bir an önce tamamlanması bekleniyor. İhalesinin Adalet Bakanlığınca yapıldığı ifade edilen spor salonunun yapımı için iş makineleri ve kamyonlarla hafriyat çalışması gerçekleştiriliyor.

‘Sahte Paşa’ eski polis tutuklandı

ERGENEKON terör örgütü soruşturması kapsamında Bursa’da gözaltına alınan emekli polis memuru Mustafa Kemal Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kendisini ‘’emekli paşa’’ olarak tanıttığı belirlenen Mustafa Kemal Y.’nin ismi Ergenekon duruşmasında sanık ifadelerinde de geçmişti. Zanlının evinde mahkeme kararıyla yapılan aramalarda çok sayıda döküman ele geçirildi. 

Hakim kararı olmadan aranacak

ANAYASA Mahkemesi, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda, mülki amirler, emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı personelin hakim kararı olmaksızın arama yapmasına imkan sağlayan yasa maddesinin iptali talebini reddetti. Karara, Ergenekon soruşturması çerçevesinde eşi hakkında dinleme kararı verilen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt muhalif kaldı. Paksüt,‘Bu tür yasa kuralları, keyfi uygulamalara yol açarak, temel hak ve özgürlükler alanına yapılacak müdahalelerin zamanla demokratik hukuk devletini tehdit edici boyutlara varmasına neden olabilirler’ dedi.

star



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs