pişkinlik hanfendi? | " /> pişkinlik hanfendi? | "/>

En Sıcak Konular

Bu ne pişkinlik hanfendi?

21 Aralık 2008 16:43 tsi
Bu ne pişkinlik hanfendi? Cumhurbaşkanı Gül'ün annesinin "Ermeni" olduğu yönünde ortaya attığı iddia yalanlandı, partisi tarafından dahi eleştirildi, büyük tepki yarattı. Ama 'artık konuşmaz' diye düşünenler yanıldı. Meğerse onu herkes yanlış anlamış! İşte Arıtman'ın ciddiye

CHP'li Canan Arıtman, "Ben Cumhurbaşkanı'ndan etnik kimliğini açıklamasını istemedim. Ben Cumhurbaşkanı'ndan yemin ettiği anayasayla ona verilmiş görevi, yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletini koruma, kollama görevini yerine getirmesini istiyorum" dedi.

Arıtman, partisinin 14. Olağanüstü Kurultay'ında gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etnik kökeniyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nce yazılı bir açıklama yapıldığı ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine, etnik kökenlerin onur duyulması gereken bir özellik olduğunu vurguladı.

Özellikle kamu görevi yapanlar açısından hiçbir ayrımcılık yapmadan görevlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Arıtman, şöyle konuştu:

"Kamu görevinde bulunan kişiler etnik hiçbir kimliği görme ve kayırma hakkına sahip değildir. Bu topraklar üzerinde bu devlet üzerinde oynanan oyunların yaşama geçmesini sağlayacak destekleriniz oluyorsa bu söylenir, bunu söylemekte siyasetçilerin görevidir. Ben Cumhurbaşkanı'ndan etnik kimliğini açıklamasını istemedim. Ben Cumhurbaşkanı'ndan yemin ettiği anayasayla ona verilmiş görevi, yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletini koruma, kollama görevini yerine getirmesini istiyorum. Ben Cumhurbaşkanı'nı göreve davet ettim."

Arıtman, "Topluma uyan ve vatana millete sahip çık mesajı vermeye çalıştığı" iddiasıyla, "Mesajı herkesin aldığını anlıyorum" dedi.

 



Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs