2 adayını açıkladı! | " /> 2 adayını açıkladı! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan 2 adayını açıkladı!

21 Aralık 2008 14:09 tsi
Erdoğan 2 adayını açıkladı! 
Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir adaylarını açıklamak için kameralar karşısına geçti.

Başbakan Erdoğan, partisi tarafından düzenlenen toplantıda İstanbul ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklamak için kameralar karşısına geçti.  Erdoğan, İstanbul için Kadir Topbaş, Kocaeli için ise İbrahim Karaosmanoğlu'nun isimlerini açıkladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

Yerel yönetim reformunu başarıyla gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, sorunları yerinde çözmek için çabaladığını görürsünüz.

Değerli arkadaşlarım,

Seçim takvimi başladığından itibaren tavrımızı belli ettik. Seçim bizim için barış içinde bir yarıştır. En küçük birimden başlayarak, bu demokratik erdemle devam etmeye çalışacağız. Başarı için her yolu mübah görenler var biz öyle olmayacağız. Milletimizin hür iradesinin sandığa en iyi şekilde yansıması için hassasiyet göstereceğiz.

ADAYLARIN TAMAMI 15 OCAK'TA

Bugüne kadar bu anlayışın mensubu olarak çalıştık bundan sonra da böyle davranacağız. Daha önceleri de ifade ettiğimiz gibi AK Parti olarak seçimler için belirlediğimiz adayları, en geç 15 Ocak'a kadar açıklamış olacağız.

"BEN NE DERSEM O" OLAMAZ!

Adaylarımızı çok titiz biçimde merkez yönetim kurulu üyeleriyle belirliyoruz. Milletin iradesinin tecelli etmesi bunu gerektiriyor. Dışarıdan farklı değerlendirenler olabilir. Bunların hiçbirisi doğrusu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren şey benim ne yaptığımdır. Ben bu partisinin genel başkanıyım, kurucusuyum; ben ne dersem o olur anlayışının içinde olmadım, bundan sonra da olmayacağım.

"BU YÜKÜ TEK BAŞINA KALDIMAM"

Çünkü yüklendiğimiz bu ülke davasının, millet davasının, medeniyet davasının yükünü tek başına ben kaldıramam. Onun için "beraber yürüdük bu yollarda" diyerek başladım. Tek başına bunu kaldırmaya çalışırsam altında kalırım. Kararlarımız ilgili kurullarda ortak akılla gerçekleşiyor. Birilerina makam mevki dağıtmak peşinde değiliz. Gerekli istişareleri yaptıktan sonra merkez yönetim kuruluyla bir araya geliyor öyle değerlendiriyoruz.

Az önce Konya'da bu illerimizden üç tanesini açıkladık. Ama durup dururken Konya'ya geldik, aklıma geldi bunları açıklıyayım demedik. Orada ortak aklı oluşturduk ve adımı attık.

Şimdide bugün İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri için adaylarımızı açıklaşacağız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Kadir Topbaş...

Kadir Topbaş o seçimlerde İstanbulluların desteğiyle o dönemde başkalığa getirildi. Yıllar yılı İstanbul tahrip edilmişti. Bir İstanbul çocuğu olarak, 1994 yılında nasıl devraldığımızı çok iyi bilen bir isim olarak; bunların altından bir dönemde kalkmanın mümkün olmadığını çok çok iyi biliyorum.

Bırakın böyle asfalt, parke bunlar söz konusu değil. İstanbul'u bu halden kurtardık, şükür bu hale getirdik.

İSTANBUL GELİŞİME AÇIK

İstanbul'u şimdi Avrupa 2010 Başkenti olarak aldık. Hizmetleri aşkla sevda ile sürdürmeye devam ediyoruz.

İstanbul'un tarihini bugüne kazandırmamız gerekiyor. Herşeyiyle, camileriyle, saraylarıyla, hamamlarıyla aklınıza ne geliyorsa. Bunların tamamını yeniden kazanmamız gerekiyor.

İstanbul o kadar büyük şehir ki, eğer ilgilenmesseniz sorun yumağa haline gelir.

ÇÖZÜM İÇİN TOPLU ULAŞIM

Düşünün hergür 600-700 tane otomobilin girdiği bir şehir. Bizde öyle bir kültür var ki vatandaş bilmez. Tek başına seyahat eder. Böyle bir şehirde ulaşımı tabii ki çözmek mümkün değil. Ne kadar toplu ulaşım kültürü yerleşirse, trafik sorunun o kadar çabuk çözeceğiz.

İstanbul'a sadece Büyükşehir Belediyesi'nce 20 katrilyonluk yatırım yapıldı. Buna merkez yönetimin yaptı yatırımlar dahil değildir.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: İbrahim Karaosmanoğlu

İbrahim Karaosmanoğlu kardeşimiz, bu dönem içinde Kocaeli'nde çok önemli adımlar attı. Kocaelinde önemli adımlar atarak sadece sanayide değil kültür ve sanat açısından da çok önemli adımlar attı. Hem alt yapı hem üst yapı yatırımları yaparak çok önemli çalışmalar attı.

Çok ciddi bir borç yüküyle aldı ki bu borç yükünde önemli adımlar attı, yükseltmedi eksiltmek için önemli adımlar attı. Bu dönemde 2 milyar YTL'lik bir hizmet yaptı. Hizmet alanı yüzde 600 arttı.

CHP'LİLER İYİ DEĞERLENDİRİN!

Uydu takip sistemiyle kaçak yapıların önüne geçildi. Ben şimdi CHP'nin kadrolarına sesleniyorum. Kocaelinin bir sizin zamanınızdaki yapısını görün bir de şimdiki yapısını görün. Kocaelili vatandaşlarım bunu çok iyi biliyor. İlk olara 2.220 ev yıkıldı. Biz bunu zulüm olsun diye yapmadık. Daha insanı koşullarda yaşayabilecekleri yerlere taşıdım. 16 ay gibi kısa sürede yapıldı ve hak sahiplerine dağıtıldı. İnsanca oturun, modern yaşam koşullarında oturun.

SEKA'YI KOCAELİ'NE VERDİK

SEKA kazanmıyor sürekli zarar ediyordu. O sektörde özel sektör daha ucuza ve daha kaliteli kağıt üretiyordu.

Biz ne dedik? Hayır biz SEKA'yı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devreceğiz dedik. Burası milli bir park olacak ve Kocaelili vatandaşlarımız yararlanacak dedik.

Ve tabii bizim söylediklerimize inanmadı. Ana muhalefet partisi arkadaşlarıyla birlikte fabrikaya gelip eylem yaptı. Kimi kime kaptırmayacaksınız. Burayı Kocaeli'ne vereceğiz yakışan da buydu zaten. Gidip oturacakları parkı, yeşil alanları yoktu. Kordon boyuna ihtiyaçları yoktu. Bunlar modern takılıyorlar ya bir sorun. Çöplükten başka ne kazandırdılar, suistimallerden başka ne kazandırlar bir sorun? Açılışını yaptık ve onbinlerce kişi o gün çok farklı bir gün yaşadılar.

Ayrıca şehir merkezindeki büyük sanayi kuruluşları da şehir dışına taşındı. Sadece şehir merkezi değil 25 köyümüzüde bu vesileyle doğalgaza kavuşturduk.

HEDEFTE YİNE MEDYA VAR!

Medya bunu saptırmayın ha, aynen yazın. Burası çok önemli.

Bu konuda dertliyim, derdim var. CHP'li belediye zamanında 70 bin hat için 500 milyon yeni Türk Lirası yatırım yapmıştı. Onların ağır cezada yargılanmasına devam ediliyor.

2 bin 180 kilometre doğalgaz döşendi. Abane sayısı 150 bin de bugün yapıldı. Köylere hatta Kandıra ilçesine dahi doğalgaz götürüldü. Bunlar için sadece 96 milyon YTL para harcandı. Sadece çalışmak yetmek gençler! Bir de tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek yedirmeyeceksin bununla oluyor.

CHP'li belediyenin 500 milyon YTL'sına yapamadığını bizim AK Partili belediyemiz farkını ortaya koyarak 96 milyon YTL yapmıştır tebrik ediyorum. Bunun başka bir türlü matematiksel izahı olamaz.

Bunun değerlendirmesin Kocaelili vatandaşlarımıza bırakıyorum.

YUVACIK'IN BORÇLARINI ÖDÜYORUZ

Hala hazine olarak Yuvacık Barajı'nın borçlarını ödüyorum. Şimdi o dönemin belediye başkanı yeniden aday oldu. Oldu mu?

Birde öyle doğru sözler söyleniyor ki? Neymiş buradaki suyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi alacaklış almadı ve ellerinde kalmış. Bu kadar su vardı da elinde biz Gebze'ye neden İstanbul'dan su verdik yahu!

Bunların ufku yok, bunlar belediyecilik falan yapamaz.

Altı tane arıtma tesisini hizmete açarak sekiz arıtma tesisini faaliyetini sürdürdük.

Körfezin altı ayrı noktasına iskeleler inşa ettik.

Türkiye'de ilk defa annelere hamilelik öncesi ve sonrası altı ay boyunca süt yardımı yapıyor Kocaelili Ak Partili belediye anlayışı.

2 milyon 900 bir ağaç dikildi. 18 kültür merkezi inşa edildi. 830 yeni park yapıldı. Köyler bu değişimden nasibini alıyor. Ve deprem yaşayan bir şehir olması nedeniyle afet kaçış yolları hizmete açıldı. Kente gelen turist sayısı beş yılda 30 binden 100 bine ulaştı.

Gölçük depremde denize batan sahiline yeniden kavuştu. Havada raylar üzerinde bir sistem.

İzmit merkez Umuttepe arasında teleferik sistemi kuruluyor. İzmit merkezinde çok çok önemlisi Kocaeli'nin futbola düşkünlüğü var. Bu bakımdan 30 bin kişilik bir sdat inşallah başlayacak.

 internethaber



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,891 µs