en yüksek kaçıncı maaş? | " /> en yüksek kaçıncı maaş? | "/>

En Sıcak Konular

Vekil maaşı en yüksek kaçıncı maaş?

20 Aralık 2008 12:06 tsi
Vekil maaşı en yüksek kaçıncı maaş? Milletvekillerinin maaşı yüksek ama kamu ücret skalasındaki yeri 29-30 sıralarda...

Meclis Başkanı Toptan, milletvekili maaşlarının ülke şartları ve genel ücretler dikkate alındığında az olmadığını ancak kamu ücret skalasındaki yerinin 29-30. sırada bulunduğuna dikkat çekti.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, sürekli eleştiri konusu yapılan milletvekili maaşları konusunda çarpıcı bilgiler verdi. Toptan, milletvekili maaşlarının ülke şartları ve genel ücretler dikkate alındığında az olmadığını ancak kamu ücret skalasındaki yerinin 29-30. sırada bulunduğuna dikkat çekti.

Sıralamada çok gerilerde

Toptan, önceki gün TBMM'de iktidar ve muhalefet kulisine gelerek milletvekilleriyle sohbet etti. Burada bulunan gazetecilerin sorularına da yanıt veren Toptan, milletvekili maaşları konusunda sürekli yapılan tartışmalara da açıklık getirdi. Toptan şunları söyledi:

"Ben milletvekillerinin maaşlarının yüksekliğini veya düşüklüğünü tartışmıyorum. Milletvekilleri, kamu çalışanları ücret sıralamasında çok gerilerde, hak ettiği yerde değil. Hatta 29-30'uncu sırada yer alıyor. Bu konuda onlarca kez soru önergesi verildi. Biz de Maliye Bakanlığı ve ilgili birimlere göndererek, kamu çalışanları ücret sıralamasında milletvekillerinin yerini ve diğer kamu çalışanlarının maaşlarını sorduk. Hiçbir yerden tatmin edici yanıt gelmedi. Sadece milletvekillerinin kamu çalışanları maaş sıralamasında kaçıncı sırada yer aldığına ilişkin bir bilgi var elimizde. Skalada, milletvekillerinden üstte bulunanların maaşlarını bilemiyoruz. Çünkü rakamları vermiyorlar.”

Eleştiriler haklı değil

Toptan, yasal olarak milletvekili maaşının Başbakanlık Müsteşarı'na endeksli olduğunu, ancak uygulamada müsteşarın yönetim kurulu üyeliklerinden ve başka yerlerden gelen kazançlarla milletvekilinin en az üç katı daha fazla aylık aldığını söyledi. Toptan, "Bazı kurum ve kuruluşlardaki daire başkanları bile milletvekillerinden yüksek maaş alıyor. Bu noktada milletvekilleri maaşlarının eleştirilmesi hakkaniyetle bağdaşmıyor" dedi.

Meclis’e sigara kabinleri

Sigara yasağı konusunda en hassas kurumların başında TBMM'nin geldiğini belirten Toptan, yasağın delinmemesi için milletvekillerine özel sigara içme kabinlerinin kurulacağını söyledi. Toptan, "Sigara kabinlerinin 2'si iktidar bahçesine, 1'i muhalefet bahçesine kurulacak. Portatif olan kabinler yaz aylarında sökülüp kaldırılacak" bilgisini verdi. Toptan, sigara yasağı kanununa aykırı hareket ettikleri için 7 milletvekiline ceza kesildiğini hatırlatarak "Parayı Maliye tahsil edecek" dedi.

Bugün



Bu haber 1,151 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,125 µs