En Sıcak Konular

Tacizci öğretmene 18 yıl

18 Aralık 2008 19:18 tsi
İzmir'in Menderes ilçesinde, 4 öğrencisini cinsel yönden istismar ettiği ileri sürülen 52 yaşındaki ilköğretim okulu öğretmeni, 18 yıl 8 ay 28 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu yargılanan İlhan Taşdemir (52) ile avukatları katıldı.

Duruşmada iddiaları kabul etmeyen Taşdemir, 6 çocuk babası olduğunu belirterek, “Ben bu çocukları kendi çocuklarım gibi gördüm. Böyle bir şey olması mümkün değildir. Bana iftira atıldı. Ailem perişan” dedi.

Taşdemir'in avukatları Ahmet Şenol ile Hacı Ahmet Kamalak da mağdurların ifadelerinin çelişkilerle dolu olduğunu, 30 metrekarelik bir sınıfta çocukların cinsel istismara maruz kalmasının mümkün olmadığını öne sürdü.

Ahmet Kamalak, çocuklar için verilen Adli Tıp Kurumu raporunun lehlerine olduğunu, çocuklarda psikolojik bir bozukluk saptanmadığını belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanığı, cinsel istismara uğradığı öne sürülen her bir çocuk için 4'er yıl 8'er ay 7'şer gün olmak üzere 18 yıl 8 ay 28 gün hapis cezasına çarptırdı.

OLAY

Ailelerin şikayeti üzerine geçen yıl temmuz ayında, 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencileri S.A, S.D, F.M. ve F.T'nin ifadeleri alınmış, kız öğrenciler öğretmenleri İlhan Taşdemir'in, kendilerine cinsel tacizde bulunduklarını ileri sürmüşlerdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalında çocuklarla ilgili hazırlanan raporda ise çocuklardan ikisinin ruh sağlığı ve psikolojisinin bozulduğu, birinde de ruh sağlığı bozulmamakla birlikte, ileride otorite figürüyle ilgili ilişkilerde sorunlar ve güvensizlikler yaşama olasılığının bulunduğu bildirilmişti.
Cumhuriyet Savcısı Emine Şahan Öğüş de sanığın çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan yargılanarak cezalandırılmasını talep etmişti.

aa



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs