ABD denetiminde! | " /> ABD denetiminde! | "/>

En Sıcak Konular

Fener Rum Patrikhanesi ABD denetiminde!

18 Aralık 2008 16:19 tsi
Fener Rum Patrikhanesi ABD denetiminde! Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'dan şaşırtan iddialar.

Fener Rum Patrikhanesi içimizdeki truva atıdır

Davanın bugünkü duruşması Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un savunmasıyla devam edildi. Sevgi Erenerol Fener Rum Patrikhanesinin içimizdeki truva atı olduğunu ileri sürdü

''Ergenekon'' davasının 28'inci duruşması başladı.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugün yapılan duruşmasına, Mete Yalazangil, Selim Akkurt, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm ve Erkut Ersoy dışındaki 39 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, daha sonra tutuklu sanıklardan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'a savunmasını yapması için söz verdi.

''FENER RUM PATRİKHANESİ İÇİMİZDEKİ 'TRUVA' ATIDIR''

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, Fener Rum Patrikhanesi'nin İstanbul dışına çıkartılmasının istendiğini ancak kent içinde bırakıldığını belirterek, ''Bugün neden İstanbul'da bırakıldığı daha iyi anlaşılmaktadır. İçimizdeki (Truva Atı)dır'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki bugünkü duruşmada savunma yapan Erenerol, sözlerine, ''Sayın Mahkeme Heyeti, bundan 6 yıl önce sevgili kardeşim, değerli dostum ve mücadele arkadaşım Necip Hablemitoğlu'nu, evinin önünde zalimce katlettiler. Onun pırıl pırıl zekasıyla mücadele edemeyenler, onu katlederek susturdu. Yaşasaydı o da bizimle birlikte burada olacaktı'' diyerek başladı.

Hablemitoğlu'nun öldürüldüğünü söylediği babası 3. Papa Eftim'in, ''evlatlarımızı da koruyamıyorsak o zaman neden varız?'' dediğini anlatan Erenerol, bu konuşmanın üzerinden 24 saat geçmeden babasının da vefat ettiğini söyledi.

Sevgi Erenerol, Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde mücadele etmesi nedeniyle yargılandığını savunarak, kendisi üzerinden Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin yıpratılmaya çalışıldığını iddia etti.

Davanın hukuki olmaktan çok siyasi amaçlı olduğunu ileri süren Erenerol, ''Ergenekon'' operasyonu ile Avrupa Birliği yetkililerinin bu operasyon konusundaki açıklamalarını eleştirdi.

EOKA'CI KATİLLER DEVLET ADAMI

''Terör örgütü üyesi olmak'' suçundan yargılandığını anımsatan Erenerol, ''EOKA'da yer alan Hristofyas ve Papadopulos'un, Azerbaycan'ın Hocalı kentindeki katliama karışan Sarkisyan ve Koçaryan'ın, bir zamanlar PKK terör örgütüyle birlikte hareket eden Barzani ve Talabani'nin daha sonradan uluslararası arenada kabul gören devlet adamları'' olduklarını ileri sürdü.

KIBRIS FATİHLERİ TERÖRİST

Erenerol, buna karşılık, ''Kıbrıs çıkarmasında görev alan ve 'Zafer Tepesi' olarak adı bir tepeye verilen Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in, Ermeni mezalimi konusunda davalar açan avukat Kemal Kerinçsiz'in, PKK ile yıllarca mücadele eden emekli Tuğgerenal Veli Küçük'ün ve kilise terörüne karşı mücadele eden Muammer Karabulut'un'' terörist olarak yargılandıklarını savundu.

Sevgi Erenerol, ''Afganistan ve Irak'ta ülkelerini savunanlar nasıl terörist ilan edilip öldürülüyorsa Türkiye'de de tutuklanıyor'' dedi.

Dünyanın tek bir merkezden yönetilmeye çalışıldığını ve bu konuda Türkiye'nin kilit ülkelerden biri olduğunu savunan Erenerol, bunu gerçekleştirmek isteyen güçlerin 1919'da yaşananları tekrar yaşamayı göze alamadıklarını söyledi.

Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin kuruluşu, Kurtuluş Savaşı'ndaki tutumu ve dedesi Papa 1. Eftim'in Kurtuluş Savaşı'na ilişkin görüşleri konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunan Erenerol, bu süreç içerisinde Fener Rum Patrikhanesi ile yaşanan anlaşmazlıkları anlattı.

Lozan'da ''bir oldu bitti'' ile mübadele konusunun kabul ettirildiğini anlatan Erenerol, mübadele ile Hristiyan Ortodoks Türklerin ülke dışına çıktığını, asıl amacın da bu olduğunu savundu.

''FENER RUM PATRİKHANESİ İÇİMİZDEKİ TRUVA ATI'DIR''

Erenerol, ''tehcir''de yine Ermeni denilen, ancak çoğunluğu Türk Hristiyanlardan oluşan nüfusun etkilendiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

''İstanbul dışına çıkartılması istenen Fener Rum Patrikhanesi İstanbul'da bırakılmıştır. Bugün neden İstanbul'da bırakıldığı daha iyi anlaşılmaktadır. İçimizdeki 'Truva Atı'dır. Mübadele ve 'tehcirden' bugün Türkiye sorumlu tutulmaktadır. İçimizdeki bir takım kişiler de Ermenilerden özür dileme kampanyası başlatmışlardır. Dedelerinin yaptıklarından dolayı onların Ermenilerden özür dilemeleri normaldir. Ancak Türk milleti hiçbir zaman Ermenilerden özür dilemeyecektir.''

Fener Rum Patrikhanesi'nin, Ortodoks patriklerin İstanbul'da toplanması isteğine 1926'da Lozan Antlaşması çerçevesinde izin verilmediğini belirten Erenerol, 2008'de Ortodoks patriklerin İstanbul'da toplandığını ifade ederek, mahkemeye buna ilişkin bir gazete haberini gösterdi.

Erenerol, ''1926'dan 2008'e değişen nedir. Lozan geçerli değil midir? İşte bu soruların cevabı bizlere kurulan komployu aydınlatacaktır'' dedi.

''PATRİKHANE ABD'NİN DENETİMDE'' İDDİASI

Fener Rum Patrikhanesi'nin, ABD'nin denetimine girdiğini öne süren Erenerol, patrik Bartholomeos'un da arkasındaki güçlere dayanarak Türkiye Cumhuriyeti'ne kafa tuttuğunu, laik Türkiye'de şeri mahkeme kurduğunu ve ekümenlik iddiasında bulunduğunu öne sürdü.

TRABZON'DAKİ OLAYLARIN NEDENİ BARTHOLOMEUS'U SOKMADIKLARI İÇİN

Erenerol, bir süre önce Trabzon'da, Bartholomeos'un da katılacağı bir etkinlik düzenlenmesinin planlandığını, bu etkinliğe bir kısım Ortodoksların gemiyle, Rahmi Koç ve Bartholomeos'un da helikopterlerle gideceğini anlatarak, ''Gemi Trabzon'a vardığında oradaki milliyetçiler gemidekilerin inmesine izin vermedi. Trabzon'un başı o gün bugündür dertten kurtulmadı. Rahip Santaro cinayeti, Hrant Dink'i öldürenlerin bu kentten çıkması hepsi milli direnci kırmak içindir '' diye konuştu.

Balat'ta Patrikhane'nin kendi çevresindeki 19 evi satın almasının babası Türk Ortodoks Patriği 3. Eftim tarafından kamuoyuna açıklandığını belirten Erenerol, şunları söyledi:

''Bugün Adalet Bakanı olan, o dönemde Fatih Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı bir panelde, babam bu konuda açıklamalarda bulundu. Şahin de elindeki tapu kayıtlarını göstererek, bu durumu ortaya koydu. Bunun ardından seçilmiş belediye başkanı olmasına rağmen Şahin, baskılar nedeniyle görevden alındı. Birlikte panel yaptığı kişinin kızını terörist olarak tutuklatmıştır. Bu 180 derecelik dönüşün sebebi nedir?''

''FENER RUM PATRİKHANESİ, EKÜMENİK UNVANINI KULLANAMAZ''

Erenerol, Fener Rum Patrikhanesi'nin, Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin faaliyetlerinden rahatsız olduğunu ve ortadan kalkmasını istediğini savunarak, Bartholomeos'un ekümenik unvanını kullanmasının Hristiyanlık inancı açısından da mümkün olmadığını savundu.

Babasının ölümüyle Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin faaliyetlerinin sona ereceğini düşünen Fener Rum Patrikhanesi'nin, kardeşi Selçuk Erenerol'un görevi üstlenmesine çok şaşırdığını savunan Sevgi Erenerol, daha sonra yaşanan gelişmelerle kiliselerinin her pazar ayin yapılan, özel günlerde dolup taşan bir yer haline geldiğini söyledi.

Erenerol, ayinlerinin, toplantılarının, gizli toplantı ve örgüt faaliyeti olarak iddianameye konulduğunu savundu.

ABD'nin, Fener Rum Patrikhanesi'ne, tüm Ortodoks'ları bağlamayı istediğini savunan Erenerol, bu şekilde Ortodoks aleminin denetim altında tutulmaya çalışıldığını öne sürdü.

ERENEROL HAKKINDA İDDİANAMEDEKİ İDDİLAR

Erenerol, iddianamede, ''silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek'', ''TC Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik'' ve ''hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek''le suçlanıyor.

A.A.



Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs