'Sabıkasız Kürt, Kürt değildir' | " /> 'Sabıkasız Kürt, Kürt değildir' | "/>

En Sıcak Konular

Sakık: 'Sabıkasız Kürt, Kürt değildir'

18 Aralık 2008 12:22 tsi
Sakık: 'Sabıkasız Kürt, Kürt değildir' AK Parti - DTP gerilimi hat safhada. DTP'li Sırrı Sakık, Erdoğan'ın önceki gün DTP'lilere yönelik suçlamalarına sert tepki gösterdi.

Bütçe görüşmelerinin ilk gününe damga vuran AK Parti-DTP gerilimi, Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve RTÜK bütçelerinin görüşmelerinde de sürdü.

Başbakan’ın Meclis’teki en zayıf halka olarak görerek Kürtler’e saldırdığını savunan Sakık, “Bu ülkede Kürtler hayatın her alanında günah keçisi sayılıyor. Dünkü bütçe de savaş bütçesi görüşüldü sanki. Başbakan da herkes de iyi bilmeli. Kürtlere küfrü, hakaret kimseye izin vermez” dedi.
 
GÜL DİYARBAKIR'A GİTMELİYDİ

Sakık, Abdullah Gül’ün sağlık sorunu nedeniyle Diyarbakır ve Irak gezilerinin iptal edilmesini değerlendirirken de, “Gül seçildiğinde umutlanmıştık. ’Farklılıklarımız zenginliğimizdir’ demişti. Bayramda Diyarbakır’a gidecekti. Gitmiş olsaydı Cumhurbaşkanı’nı kucaklayacaklardı. Ama sağlık nedenleri gösterildi. Bu çok inandırıcı değil” dedi.


YILMAZ GÖNDERMESİ

ANAP ve DYP gibi siyasi partilerin akıbetlerinin AKP’lilere örnek olmasını isteyen Sakık, “Bugün hiçbiri burada yok. Mesut Yılmaz çok şanslı tek başına geliyor şu köşede oturuyor. Siz bu sorunları çözmezseniz Tayyip Erdoğan’a gelip şu köşede tek başına oturmak bile nasip olmayacak” görüşünü dile getirdi.

SABIKASIZ KÜRT'ÜN KÜRTLÜKLE ALAKASI YOK

Sakık’ın eleştiri oklarından TRT Genel Müdürü de nasibini aldı. TRT’nin Kürtçe yayın çalışmasını eleştiren Sakık, “Televizyon için sabıkasız Kürt aranıyormuş. Sabıkasız Kürt’ün Kürtlük ile alakası yok ki. Siz kendinize göre yeni bir şey dizayn etmeye çalışıyorsunuz.. Eskiden de yaptınız bir kanal, Kürtler tenezzül etmiyor” şeklinde konuştu. Sakık, TRT Genel Müdürü’nün “yeminlerine sadık kalmadıkları” gerekçesiyle DTP’lilerle görüşmediğine ilişkin açıklamasını değerlendirirken de, “Bu senin haddini aşar. Senin devletin memurusun. Başbakanın silahşörü değilsin. Durumdan vazife çıkartıyorsunuz. DTP ve Kürt halkına saygılı olmak hepinizin görevidir” dedi.

FOTOĞRAFLI MUHALEFET

Sakık konuşmasında Nazım Hikmet’in fotoğrafını gösterirken, “Türkiye’nin yüz akı sürgünde öldü” diyen Sakık, ardından Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in fotoğraflarını göstererek, “bunlar gibi onlarca aydının sürgünde yaşamını yitirdiğini” söyledi.

BİR BAŞBAKAN KASIMPAŞA DELİKANLISI OLAMAZ

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Nazızmi siz hortlattınız” sözlerine, “Bir Başbakan Kasımpaşa kabadayısı olamaz. Asıl faşizmi, şovenizmi hortlatan Başbakandır” dedi. TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, “Bir Başbakan Kasımpaşa kabadayısı olamaz. Resmiyette, Anayasada kimliğini inkar edeceksin, sonra da ’Kürt kardeşim’diyeceksin. Kürtler bu kadar aptal değildir. Madem ’Kürt kardeşim’diyorsun, resmiyette Kürt kardeşinin hakkını hukukunu sağla” dedi. Etnik temelde yapılan milliyetçiliğin tehlikeli olduğuna işaret eden Türk, “O saygısızlığı yapan faşizmi, şovenizmi hortlatan Başbakan’ın kendisidir” diye konuştu.



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs