Şok! İsrail'den alınan Heron düştü | " /> Şok! İsrail'den alınan Heron düştü | "/>

En Sıcak Konular

Şok! İsrail'den alınan Heron düştü

18 Aralık 2008 11:23 tsi
Şok! İsrail'den alınan Heron düştü Türkiye PKK'yla mücadele İnsansız Hava Aracı Heron'u yılan hikayesine dönen süreç sonunda İsrail'den aldı. Ancak ilk Heron "kabul testi"nden çakıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele için İsrail’den satın aldığı İnsansız Hava Aracı Heronlar’dan biri kabul testinde düştü. Zararı, İsrailli IAI - Elbit firması karşılayacak.

İsrailli IAI/Elbit Konsorsiyumu’ndan 2005 yılında 183 milyon dolara alınan İnsansız Hava Aracı (İHA) Heronlar’ın ilk ikisi, komuta kontrol sistemi ile birlikte aralık ayı başında kabul testleri yapılmak üzere Türkiye’ye getirilmişti.

Batman Askeri Üssü’ne konuşlandırılan İHA’lara takılan, Aselsan üretimi alt sistemlerin oluşturduğu ağırlık Heronlar’ın, teknik şartnamede istenen 30 bin fite çıkmasını engellediği bilgisi medyada yer almıştı. Gelişmeler üzerine İsrailli firma, 2009 yılı içinde teslim edilecek 8 Heron için ‘motorları güçlendirme’ sözü vermişti. Bu tartışmalar sürerken, Türkiye’ye teslim edilen Heronlar’dan biri dün düştü.

Savunma ve Havacılık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Arıs da, derginin son sayısında, teslim alınan Heronlar ile ilgili şu çarpıcı tespitlerde bulunmuştu:

“Aselsan tarafından üretilen alt sistemlerin ağırlığının, irtifa ile ilgili şartların karşılanmasını engelleyeceğini hesaplamak için ‘roket mühendisi’ olmak gerekmezdi. İsrailli yetkililerin sürpriz bir daveti üzerine Milli Savunma Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında gösterimi yapılan sistemlerin, mükemmel olduğu ve verilecek görevleri çok iyi yapacağı şekilde betimlenmesi, ilk iki platformun kasım sonuna kadar teslim alınacağı sonucunu doğurmuştur. Bu ilginç İsrail oyunu karşısında oldukça zor durumda kalan SSM ise, çareyi geçici, ya da şartlı kabul çözümünde bulmak zorunda kalmıştır.”

Akşam



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,379 µs