CHP'ye geçme şartı! | " /> CHP'ye geçme şartı! | "/>

En Sıcak Konular

Büyükerşen'in CHP'ye geçme şartı!

18 Aralık 2008 10:18 tsi
Büyükerşen'in CHP'ye geçme şartı! Eskişehir’in DSP’li Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Fikret Bila'ya konuştu. Büyükerşen, "Bir şartla CHP’ye geçebilirim" dedi. İşte o açıklamalar....

Fikret Bila / Milliyet

Büyükerşen: Bir şartla CHP’ye geçebilirim

DSP, Ankara’da CHP’den belediye başkan adayı olan Murat Karayalçın’ı desteklemek için aday çıkarmamayı kararlaştırmış görünüyor.
DSP, bu kararının karşılığında CHP’den de Eskişehir’de DSP’li Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in karşısına aday çıkarmamasını bekliyor. DSP, Ordu, Bursa, Bartın gibi illerde de CHP’nin desteğini talep ediyor.
Ancak, CHP’deki eğilim bu yönde değil. Aksine, CHP, her ilde belediye başkanı adayı çıkaracağını açıkladı.
DSP’nin Karayalçın’ı desteklemesi karşılığında CHP Eskişehir’de Büyükerşen’i destekleyecek mi?
CHP lideri Deniz Baykal, bu soru karşısında, Yılmaz Büyükerşen’i CHP’den aday olmaya davet etti. Bu çağrısını önceki gün katıldığımız Ahmet Hakan’ın CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında canlı yayında da tekrarladı. Baykal, şöyle konuştu:
“Murat Karayalçın çok sorumlu bir karar aldı. CHP’ye katılmayı bir görev saydı ve gereğini yaptı. Biz başarıyla görev yapan isimleri ilgiyle izliyoruz. Mesela Yılmaz Büyükerşen’i. Onun yeniden kazanmasını içtenlikle istiyorum. Ben kendisine CHP’nin adayı olarak seçime katılırsa çok memnuniyet duyacağımı ifade ettim. Kendisi isterse memnuniyetle adayımız olabilir. Ama CHP’nin aday çıkarmama gibi bir lüksü olamaz.”

Büyükerşen: Bir şartım var
Bu konuyu, dün Yılmaz Büyükerşen’le konuştum. Büyükerşen, DSP’li ama Eskişehir’de bütün partilerden oy alan bir isim. Konumu biraz partilerüstü. Büyükerşen de bu konumunun farkında. “Ben” diyor DSP dışında, CHP’den de AKP’den de MHP’den de oy aldım. Her kesimden destek görüyorum. Bunun sorumluluğunu taşıyorum.”
“Baykal, sizin CHP’den aday olmanızı istiyor, ne düşünüyorsunuz?” diye sorunca Büyükerşen, şu yanıtı verdi:
“DSP’ye Karayalçın’ı desteklemek gerektiğini söyleyen, öneren benim. Böyle yaklaşıyorum. Ben özel hassasiyet de taşıyorum. Rahmetli Bülent Ecevit, bana genel başkanlık dahil birçok görev önerdi. Rahmetle anıyorum. Bu bakımdan bir tarafım da acımıyor değil. Dediğim gibi, ben sağ partilerden de oy alan biriyim. CHP’nin adayı olursam belki bu oyları alamam. Bu bakımdan bir risk de var. Ama CHP’ye geçip oradan aday olmak konusunda da şunu düşünüyorum: Ben tek başıma CHP’ye geçip aday olmam. Benim yıllardır beraber çalıştığım arkadaşlarım var. Benimle birlikte mücadele etmiş, güçlüklere birlikte göğüs germiş arkadaşlarım var. Ben, ancak onlarla birlikte geçebilirim. Tek başıma yapmam.”

‘Güvence gerekir’
Büyükerşen, CHP’den aday olması için CHP lideri Baykal’ın ve Parti Meclisi’nin bir güvence vermesi gerektiğini de belirtti ve şöyle konuştu:
“Benim listeyi yapmak konusunda da yetkili olmam lazım. Çalışacağım listeyi benim hazırlamam lazım. DSP ve CHP’den arkadaşların yer alacağı ortak bir liste yapmak konusunda bana tam yetki verilmesi gerekir ki ben rahat çalışabileyim. Bunun için de Sayın Baykal’ın güvence vermesi lazım. Ancak bu şartla CHP’ye geçebilirim. Çünkü bu konuda 2004’te bazı acı deneyimler yaşadık. Bunun tekrarlanmasını istemem.”
Büyükerşen Hoca, CHP’den aday olmaya sıcak bakıyor. Ancak, liste hazırlamak konusunda yetki verilmesi ve arkadaşlarıyla birlikte olması halinde CHP’ye geçebileceğini söylüyor.
Bu durumda Büyükerşen’in CHP’den adaylığı Baykal’ın vereceği güvenceye bağlı kalıyor.

 



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs