En Sıcak Konular

Total'de rüşvet skandalı

16 Aralık 2008 17:42 tsi
Total İtalia'nın üst yöneticisi Lionel Levha, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.

Potenza Cumhuriyet Savcılığı'nın İtalya'nın Basicata bölgesinde petrol çıkarma ihalesiyle ilgili yürüttüğü yolsuzluk soruşturması çerçevesinde Levha, bugün Roma'da jandarma ekiplerince tutuklanırken, Demokrat Parti Milletvekili Salvatore Marghiotta hakkında da ev hapsi talebiyle işlem başlatıldı.

Savcı Henry John Woodcokc'un isteği üzerine Önsoruşturma Yargıcı Rocco Pavese'nin, yolsuzluk yapma amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet suçlamalarına istinaden aldığı tutuklama kararlarının, Levha ve Marghiotta dışında kişileri de kapsadığı öğrenildi.

Basilicata bölgesinde Total İtalia'ya bağlı “Tempa Rossa" (Kızıl Tepe) Petrol Çıkarma Tesisi Müdürü Jean Paul Juguet, Total İtalia Basilicata Temsilcisi Roberto Pasi ve yardımcısı Roberto Franchi, Matera'ya bağlı Policoro beldesindeki işadamlarından Francesco Ferrara, Gorgoglione Belediye Başkanı Ignazio Tornetta da, haklarında tutuklama emri çıkarılan kişiler arasında yer alıyor.

Potenza Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Total İtalia;nın Basilicata bölgesindeki Val d'Agri yöresinde petrol çıkarma ihalesini alma işi sırasında yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı ileri sürülüyor.

Total İtalia'nın ihaleyle ilgili olarak muhtelif şirket ve şahıslara 15 milyon euro rüşvet dağıttığını ileri süren savcılık makamı, Demokrat Parti Milletvekili Margiotta;ya 200 bin avroluk para vaadinde bulunulduğunu da iddia ediyor.

Milletvekili Margiotta hakkındaki ev hapsi kararının uygulanması, ancak İtalyan parlamentosundan onay çıkması durumunda mümkün olabilecek. Potenza Savcılığı tarafından Margiotta;nın dokunulmazlığının kaldırılması için gerekli müracaatın bugün yapıldığı da kaydedildi.

Gazeteport



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,461 µs