En Sıcak Konular

Meteoroloji'den yağış uyarısı

16 Aralık 2008 13:29 tsi
Yarın 20 dereceyi görecek Marmara ve Ege, bir günlük yalancı baharın ardından Perşembe günü yağışlı havanın etkisine girecek.

Art arda gelecek yağışlı sistemlerin Marmara ve Ege’yi hafta sonu ve önümüzdeki günler boyunca etkilemesi bekleniyor.

Yarın Marmara ve Ege bölgesi’nde sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak. Zayıf rüzgar nedeniyle yarın Marmara ve Ege’de yoğun pus ve sis de bekleniyor. Perşembe günü ise Marmara ve Ege’de sağanak yağmur bekleniyor. Yağışlar Perşembe akşam saatlerinde şiddetini artıracak, su baskınlarına karşı dikkat. Sıcaklık Perşembe günü Trakya çevresinde azalmaya başlayacak ve Cuma günü tüm Marmara ve Ege’de hava serinleyecek.

Perşembeden sonra kısa bir aranın ardından Cuma gecesi batı bölgeler yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Marmara ve Ege’de hafta sonu soğuk ve yağışlı geçecek.

Doğu bölgelerde cumaya kadar yağış beklenmiyor. Havanın açık olmasına bağlı olarak ayaz ve don etkisini sürdürecek. Gece sıcaklığı Erzurum’da -27, Ağrı’da -21, Erzincan’da -16 dereceye iniyor. Cuma günü hafif yağışların görülmesi ile gece sıcaklıkları biraz artacak. Buzlanma etkisini sürdüreceğinden sürücüler dikkatli olmalı.

İç ve doğu kesimlerde sis etkisini sürdürüyor. Sis en fazla Afyonkarahisar, Bursa, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Bursa, Erzurum çevresinde etkili oluyor ve görüş mesafesini yer yer 100 metreye kadar düşürüyor. İç ve Doğu Anadolu’da sıcaklık Perşembe günü de biraz artacak ancak cumadan itibaren yaklaşık 10 gün soğuk geçecek. Pazar günü İç Anadolu’da yağış başlayabilir. Önümüzdeki haftanın iç ve doğu kesimler için de yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacak.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Türkiye genelinde bu iki gün önemli bir yağış yok, sıcaklık artıyor. Yarın Marmara ve Ege’de sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak ancak perşembe günü batı kesimlere yağışlı hava geliyor.

İstanbul’da poyraz zayıfladı, hava güneşli ancak puslu, sıcaklık yarın 20 dereceye yaklaşacak. Perşembe yağmur bekleniyor. Ankara’da yoğun pus var. İzmir’de rüzgar zayıf, hava güneşli ve iki gün daha ılık olacak. Perşembe ise keşişleme kuvvetleniyor, sağanak yağmur gelecek. Bursa ve Adana güneşli, hafif pus da var. Bugün İstanbul 17, Ankara 10, İzmir 19, Bursa 16, Adana 18 derece.

Marmara Bölgesi’nde iki gün yağış yok, sıcaklık artıyor ve yarın 20 dereceye yaklaşacak. Yarın gece Trakya’dan itibaren yağış geliyor. Perşembe günü sağanak yağmur olacak, cuma günü ve hafta sonu havanın soğuması bekleniyor. Bugün Edirne 15, Balıkesir 16, Kocaeli 17 derece.

İç Anadolu’da hava güneşli olsa da Konya ve Çorum çevresinde yoğun pus, Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevresinde sis oluşuyor. Görüş mesafesi yer yer 500 metrenin altına düşecek, sürücülerin dikkatli olmaları gerekiyor. Sivas çevresinde sıcaklık gündüz 0 derecenin altında, gece -11 derece. Çarşamba ve perşembe sıcaklık artacak. Bugün Eskişehir 8, Niğde 9, Sivas -1 derece.

Ege Bölgesi’nde hava iki gün güneşli, sıcaklık hızla artıyor. Rüzgar iki gün zayıf, Afyon çevresi puslu. Perşembe keşişleme kuvvetleniyor, kıyılarda fırtına olacak. Perşembe sağanak yağış da bekleniyor. Yağışla birlikte sıcaklık azalacak. Bugün Muğla 17, Afyon 10 derece.

Güneydoğu ve Akdenizde hava üç gün güneşli, Güneydoğu’da gündüz hava güneşin etkisiyle ılık olsa da gece sıcaklık Diyarbakır’da -5 dereceye iniyor. Yarından itibaren güneyde hava daha ılık. Bugün Antalya 21, Diyarbakır 8 derece.

Doğu Anadolu’da yağışlar yerini sis ve buzlanmaya bıraktı. Üç gün daha yağış yok, hava açık, gece don oluşmaya devam edecek. Gündüz sıcaklık Erzincan, Erzurum, Bitlis ve Kars’da 0 derecenin altında, gece sıcaklığı Erzurum’da -30 dereceye kadar iniyor. Bugün Erzurum -14, Malatya 4, Van 2 derece.

Karadeniz Bölgesi’nde hava az bulutlu, çarşamba ve perşembe sıcaklık Bolu çevresinde artıyor. Cuma günü Batı Karadeniz’de hava yeniden soğuk ve yağışlı olacak. Bugün Trabzon 11, Samsun ve Bolu 12 derece.

DEMRE’DE PORTAKAL VE LİMON AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Bu arada Antalya’nın Demre ilçesinde, sıcak havaya aldanan bazı limon ve portakal ağaçları çiçek açtı.

Sıcaklığın 20 derece olduğu ilçede Mustafa Vural’a ait bahçedeki ağaçlar mart ve nisan ayını beklemeden çiçeklendi.

Demre-Finike yolundaki refüjde bulunan bir elma ağacının da çiçek açtığı görüldü.

samanyolu haber



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,763 µs